RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jol overtar etter van Basten

Foto: MALTE CHRISTIANS (EPA)
Sist oppdatert:
Den tidligere Tottenham-manageren klar for nederlandsk toppklubb.

Ajax har underskrevet en treårskontrakt med Martin Jol, som blir klubbens hovedtrener, melder den nederlandske klubben ifølge nyhetsbyrået Reuters.

53-åringen var under kontrakt med tyske Hamburg frem til 2010, men overtar nå etter at Marco van Basten trakk seg fra Ajax en uke før sesongslutt.

Bare på tredje
- Jeg var ikke god nok, var Marco van Bastens begrunnelse.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Ajax klarte bare en tredjeplass i årets nederlandske liga, bak AZ Alkmaar og Twente, og får dermed ikke mulighet til å delta i neste års Mesterliga.

Ikke førstevalg
Martin Jol var ikke noe førstevalg hos Ajax når ny manager skulle ansettes. Laget skal ha hatt samtaler med både Co Adriaanse, Frank Rijkaard og Morten Olsen uten hell, før de landet på Jol. Men selvfølgelig kan ikke klubben være annet enn fornøyd.

- Martin har alle de kvalitetene en ny trener i Ajax bør ha, sier direktør Rik van der Boog i en uttalelse.

Tottenham-flopp
Nederlenderen Jol har tidligere blant annet vært manager i Tottenham, men ble presset til å gå høsten 2007 etter en rekke svake resultater.

Men på et år i Hamburg har han blitt en populær mann igjen. Jol har ledet laget til 5. plass i serien, og dermed er Hamburg klare for neste års Europaliga. Hamburg ble forøvrig slått ut i semifinalen i både UEFA-cupen og den tyske cupen av Werder Bremen i år.

- Ajax har gitt meg en gyllen mulighet med et langtids perspektiv, sier Jol ifølge Reuters.

- Jeg har hatt det flott i Hamburg, som er en virkelig stor klubb, men etter mange år i utlandet gleder jeg meg til å komme hjem til Nederland, sier han.

Sjekk siste fotballnytt her!

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere