*Nettavisen* Sport.

Jon Vetle Furuheim med knusende seier i Cage Warriors Academy 24

Jon Vetle Furuheim vant etter «rear naked choke» under Cage Warriors Academy 24.

19.10.19 23:04

17 år gamle Jon Vetle Furuheim gikk hovedkamp i lørdagens MMA-stevne Cage Warriors Academy 24 i Colchester i England.

Det norske supertalentet trener til vanlig på Frontline Muay Thai-gym i Oslo.

I ringen lørdag kveld stod 18 år gamle Imran Altamirov fra Belgia med russisk bakgrunn på motsatt side.

Furuheim gikk aggressivt ut fra start og var offensiv mot Altamirov. Han fikk etterhvert motstanderen ned på bakken og dominerte belgieren med toppkontroll.

- Veldig dominerende av Jon Vetle, sa kommentator Ole Magnor etter den første runden.

Den første runden gikk klart til nordmannen.

I den andre runden var det hele over. Furuheim kvelte ut Altamirov med en «rear naked choke» og tok en fullstendig overlegen seier.

- Det føles kjempebra

- Det føles kjempebra. Det føles ut som alt jeg har tenkt på de siste månedene og ukene gikk akkurat som planlagt, sier Furuheim til Nettavisen kun minutter etter kampen i England.

Nordamanne forteller at avslutningen på kampen ble naturlig i den fasen kampen gikk inn i.

- Jeg sparket han mye på armene, så når jeg tok «choken» så klarte han ikke forsvare seg fordi han hadde vondt i armene. Når man får ryggen så er det den som sitter. Han har skadet armen, sier Furuheim til Nettavisen.

Den andre runden fortsatte der den første slapp. Furuheim holdt et høyt tempo og matet på med slag mot Altamirov før nordmanne avsluttet kampen med sin «rear naked choke».

- Det er divisjonforskjell. Han er totalt dominerende, sa Magnor.

Kommentatorene mente underveis i kampen at Furuheim var overlegen sin motstander. Og antydet at Altamirovs trenere muligens burde gripe inn for å stoppe kampen.

- Vårt unge norske supertalent. Det største talentet Norge har. Han har en stor karriere foran seg i MMA, sa kommentator Thomas Bergli.

- Jeg skal bli proff og til UFC

På spørsmål fra Nettavisen om hva som er det neste for supertalentet har Furuheim planen klar.

- Jeg har vokst mye i det siste og denne vektklassen har vært tyngre å klare. Jeg måtte jobbe for det. Det neste er å gå opp en vektklasse eller bli her og fighte eldre folk på høyere nivå, sier han til Nettavisen.

- Veien er å fortsette der jeg er nå. Deretter til Cage Warriors for å bli proff, så skal jeg til UFC. Jeg har ikke dårlig tid, fortsetter Furuheim.

MMA-talentet trener bryting, boksing, thaiboksing og brasiliansk jiu-jitsu. Trener Chris Nilsen er klar på at Furuheim fremdeles har sin største styrke i grenen han startet med som barn.

- Jon Vetle er veldig god i alle grener innenfor MMA, men jeg kan si at han er best på thaiboksing, for det var det han startet med. Han gikk sin første proffkamp i Thailand da han var ni år, så han har absolutt en fordel på strikingen. Men han har fylt alle de andre hullene veldig bra, så han er dyktig på alt, sier Nilsen.

Furuheim har trent på Frontline Muay Thai siden han var sju år gammel og står oppført med fire seirer og ett tap i sin amatørkarriere før lørdagens kamp.

Det Direktesport.no-sendte stevnet var fullpakket av norske fightere som gikk i buret.

Se stevnet i reprise ved å kjøpe et Nettavisen Pluss-abonnement.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.