Jonevret forsvarer Jarstein

Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix

Rune Almenning Jarstein holdt nok en gang på å rote det til for seg og Viking i søndagens kamp mot Hønefoss.

VIKING - HØNEFOSS 2-1 :
STAVANGER (Nettavisen): Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein har vært delaktig i å rote bort ledelsen i mange av Vikings kamper den siste tiden.

I cupen mot Brann gjorde han to tabber i Vikings 2-3 tap og mot Aalesund ble han reddet av assistentdommerens flagg etter en tabbe på overtid. I kampen mot Hønefoss søndag, laget Jarstein straffesparket som førte til at Hønefoss utlignet til 1-1.

- Jeg synes det er frispark til meg først og derfor ikke straffe til Hønefoss. Han går inn i meg, sier Jarstein til Nettavisen etter kampen.

Les mer om kampen her:
- Lover ikke bra for landslaget

Den tidligere Rosenborg-keeperen reddet riktignok straffesparket, men returen gikk i mål.

- I dag synes jeg Jarstein gjør opp for seg med å redde straffesparket – det er jo lov for våre utespillere og være først på returen. Han har bare vært litt uheldig i det siste, men det har andre spillere også vært, sier Viking-trener Kjell Jonervet til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix

Rotet bort ledelsen
I Jonevrets tre første kamper som Viking-trener, har Viking hatt en ledelse for så å rote den bort på slutten av kampene. I Jonevrets fjerde kamp, denne gang mot Hønefoss, gjentok historien seg, men med unntak av at Viking denne gang slo tilbake på overtid selv og vant 2-1 mot Hønefoss.

- Det er jo naturlig at motstanderen presser på når man leder en kamp. Samtidig glemmer vi ofte bort at det er langt tilbake når man går på kontringer. Hvis man da, som vi ofte har gjort, går med fem, seks spillere, kan det bli vanskelig defensivt. I dag synes jeg derimot at vi gjorde det ganske bra, mye takket vært King Osei Gyan og Martin Ørnskov sentralt på midten, forteller Jonevret til Nettavisen.

Viking hadde på flere store sjanser til å sette spikeren i kista på stillingen 1-0, men det manglet det lille ekstra i den siste avgjørende pasningen eller i avslutningsøyeblikket, sier han.

- Vi har mange kontringsangrep i dag uten resultat og det må vi helt klart bli bedre på fremover, sier Jonervet.

Lettere uke
Veton Berishas matchvinnerscoring på overtid, førte til at Viking tok sin første seier under Jonervets regime.

- Det var en lettelse å se den ballen gå i mål. Vi har litt marginer mot oss i det siste og jeg synes det var rettferdig at vi vant denne kampen. Vi var bedre enn Hønefoss i dag, mener Jonevret.

Han tror seieren kan føre til en lettere uke for spillertroppen inn mot lagets neste kamp på lørdag mot Molde på Aker Stadion.

- For meg ville ikke tap vært noe problem, men for fansen og spillerne er det verre. Det er mye morsommere og lettere å komme på jobb i morgen etter denne seieren. Det er gøyere å gå gjennom video fra kampen å se på hva vi gjorde bra istedenfor hva vi gjorde dårlig. Nå er vi heller ikke nødt til å vinne mot Molde og kan senke skuldrene, forteller Jonevret.

Han understreker at Viking på langt nær har snudde den vonde trenden enda.

- Vi spilte bra i dag, men ikke veldig bra. Vi har fortsatt en vei å gå – vi vinner ikke gull enda, avslutter den tidligere Molde-treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.