*Nettavisen* Sport.

Jönsson: - Frustrerende

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX.

Likevel tror Stabæk-trener Jan Jönsson laget skal bli bedre enn i fjor.

13.03.09 09:05

FORNEBU ARENA (Nettavisen): - Det er frustrerende, sier Jan Jönsson.

Nettavisen har satt seg ned med fjorårets mest suksessrike trener i Norge en uke før seriestart, men svensken er ingen lykkelig mann. Da to uker gjensto til årets første seriekamp hadde han flere treninger med bare ti-elleve utespillere, og problemet skyldtes ikke bare at det var et par skader mer enn normalt.

- På etterskudd
Vel så problematisk er det faktum at man ikke har klart å fylle tomrommene etter Gunnarsson, Alanzinho, Holmvik, Kjølø og Sandberg – og gode back ups som Stenersen og Kamara. Og selv om de fem sistnevnte forsvant vederlagsfritt og delvis som følge av klubbens egen vilje, har man ikke klart å hente inn de forsterkningene eller stallfyllet fansen hadde ventet og håpet på.

- Vi er på etterskudd, forteller Jönsson uten å overdrive, og innrømmer han liker det dårlig.

Les også: - Vi har god tid

Jönsson ga ledelsen beskjed
Det er ikke første gang Stabæk har havnet i tidsklemma. For et år siden kom Anthony Annan og Johan Andersson inn i tolvte time, og resultatet ble jo egentlig ikke så ille. Likevel innrømmer Stabæks genierklærte trener at han liker dårlig å måtte jobbe under slike vilkår.

- Jeg vil ha sånt på plass i forkant. Det er tøffe arbeidsvilkår, men jeg vil ikke gneldre for mye.

- Kan du si hva du føler?

- Ikke i media, men jeg har tatt det oppover i systemet, forsikrer Stabæk-treneren.

Kan ikke alltid treffe
For selv om faktum er at Stabæk har truffet på mye av det de har hentet inn de siste årene (Tchoyi, Keller, Segerström, Annan, Andersson, Farnerud, for å nevne noen), så er det ingen garanti for at alle slår til i Stabæk heller – Petter Furuseth og Espen Olsen forsvant fort, mens verken Iven Austbø eller Jan Tømmernes har slått til i Stabæk-trøya. Dette er Jönsson meget klar over.

- Det blir litt tilfeldigheter igjen, innrømmer Stabæk-treneren, usikker på hva klubben klarer å hente inn like før seriestart.

- Kanskje er vi er vel litt kresne, men vi forsøker å gjøre som vi pleier – å handle klokt.

Tror på høyere maksnivå
Stabæk-supporterne ga ganske tydelig uttrykk for at Kim Holmen ikke var et klokt valg, og torsdag ettermiddag fikk de sitt ønske oppfylt – Kim Holmen blir ikke Stabæk-spiller i denne omgangen. Det vil utvilsomt skuffe Jönsson, som mener han så «noe» i Lyns hurtigtog, men selv uten Holmen vil Stabæk fortsatt bli et spennende lag å følge. Maksnivået til bæringene i fjor var det beste siden Rosenborgs storhetstid, men uten Veigar Páll Gunnarsson og Alanzinho på laget er det urealistisk å forvente samme storhet i Bærums-regionen i 2009 – selv om Jönsson er uenig.

- Jeg tror maksnivået i år kan bli høyere enn i fjor. Jeg må tro det, men jeg tror også på det, understreker svensken.

- I alle fall hvis vi treffer med to spillere til, legger han lurt til.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Cornelius Poppe

Japansk joker
Se ikke bort ifra at Stabæk og Jönsson med sine kontakter kan klare det. Riktignok blir det vanskeligere å trylle fram nok et ess med fortid i Landskrona, men da Jönsson i vinter vendte blikket mot Japan, kan han ha truffet innertier nok en gang. «– Nyttigere enn Alanzinho» var Nettavisens tittel etter Daigo Kobayashis storspill i Superfinalen mot Vålerenga sist helg; en mer fintfølende høyrefot vil du ikke se i årets Tippeliga.

Heldigvis er japaneren en annen type spiller enn den brasilianske superhelten, men som Daniel Nannskog poengterte overfor Nettavisen, det kan slå ut til det bedre, både for ham og for resten av laget siden Kobayashi er en spiller med større fokus på det kollektive. Med to av sine største profiler in absentia kan det være nøkkelen til ytterligere Stabæk-suksess – står laget samlet, Espen Hoff fortsetter å levere lissepasninger, og man nok en gang unngår de store skadeproblemene, vel, så skal Stabæk bli særdeles vanskelige å slå i år også.

Stabæks førsteellever står ikke tilbake for noen i Norge, og det nye underlaget vil være en stor fordel for klubbens mange pasningssikre spillere. Det blir et interessant fotballår i Bærum – nok en gang.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.