Vålerenga bekrefter tirsdag formiddag at Joacim Jonsson, som har vært fotballekspert for Discovery de siste årene, er ansatt som klubbens nye sportssjef.

47-åringen fra Sundsvall tar dermed over etter Jørgen Ingebrigtsen. Han starter i jobben 1. april.

- Dette er den mest spennende jobben man kan ha i fotball-Norge. Jeg er utrolig stolt og ikke minst takknemlig for den tilliten Vålerenga viser meg. Jeg gleder meg enormt til å komme i gang, sier Jonsson.

Klubben skriver at hovedtrener Dag-Eilev Fagermo har vært tett på prosessen med ansettelse av ny sportslig leder. Han er godt fornøyd med at avtalen med Jonsson er i boks.

- Ingen hadde vel trodd det var mulig å få inn en som er større i kjeften enn meg, men gjennom intervjurundene vi har hatt så må jeg si at Joacim har imponert veldig. Spesielt på området knyttet til spillerlogistikk, som er og blir viktig for Vålerenga fremover, sier Fagermo.

Vålerenga vil presentere Jonsson på en pressekonferanse senere tirsdag.

Nyheten kommer etter at Nettavisen mandag kveld kunne opplyse om at Joacim Jonsson hadde blitt tilbudt jobben, etter at VG tidligere på dagen meldte at han var høyaktuell for rollen.

Tirsdag morgen kunne Nettavisen erfare at 47-åringen fra Sundsvall hadde takket ja til jobben. Jonssons arbeidsgiver Discovery meldte dette først.

Jonsson har tidligere vært sportssjef i Fredrikstad i seks sesonger. De siste årene har han vært fotballekspert i flere ulike kanaler.