RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Jönsson varsler flere spillerkjøp

Sist oppdatert:
Stabæk-treneren oppjusterer både lønn og ambisjoner med sin nye treårskontrakt.

Fredag kveld forlenget suksesstrener Jan Jönsson kontrakten med Stabæk i ytterligere to år.

Den høyt respekterte svensken satte andre tilbud til side, og valgte henholdsvis Nadderud og Fornebu Arena som lekegrind til 2010 - allerede ett år før den gamle kontrakten gikk ut.

- Stor vilje
Forklaringen på alt hastverket er like enkel som den er munter lesning for fansen: Jönsson liker seg rett og slett utmerket i Bærum.

- Det var vært vilje til diskusjon og dialog mellom partene underveis hele denne høsten, bekrefter Jönsson til Nettavisen.

Han fremhever langsiktig tenkning som nøkkel til at han allerede nå velger å forlenge.

- Vi er tidlig ute, ettersom den gamle kontrakten strakte seg ett år til. Men det er en langsiktighet som passer klubben, og som passer meg, sier Jönsson.

Vil høyere enn sølv
Nå håper han på å kunne løfte laget enda noen hakk i sin siste sesong på Nadderud. Fra 2009 står et flunkende nytt anlegg klart på Fornebu.

- Hva er dine konkrete mål som Stabæk-trener de neste tre sesongene?

- Målet er selvsagt å fortsette utviklingen av spillet. Det hadde vært utmerket om vi kjempet helt i toppen og tar nye steg også i årene som kommer, sier årets sølvmedaljevinner.

Samtidig advarer han klubben mot å gå for fort frem.

(Saken fortsetter under.)

- Vi har kanskje tatt litt for raske sprang i det siste. Klubben vokser også enda videre med det nye bygget. Dette er noe jeg ikke tenker så altfor mye på som trener, men vi skal uansett gjøre alt for at neste år blir en verdig avskjed med Nadderud, fastslår Jönsson.

- Skal synge hele veien til sjøen
Og roser i samme sleng både fans og spillere for sesongen som har gått.

- Samspillet mellom publikum og spillere har vært meget bra i hele år. Hele klubben ønsker at det skal synges like sterkt de mange kilometerne ned til sjøen, smiler Stabæk-sjefen.

For høytsvevende Stabæk skal gjøre alt i sin makt for at klubben ikke går på en sportslig smell neste sesong. Derfor har bæringene allerede skaffet seg en ny keeper i form av Vikings Iven Austbø.

Og flere kan det fort bli, ifølge Jönsson. Svensken bekrefter at kontraktsforlengelsen kom med visse betingelser.

- Ja, det gjorde den. Vi fikk jo en ny keeper allerede i går (fredag). Jeg utelukker ikke at det kommer mer friskt blod etter hvert, også, sier 47-åringen.

Opp i lønn
At enkelte profiler også forsvinner i samme prosess, ser han på som uproblematisk.

- I forlengelsen velger nok noen spillere andre klubber. Det kjennes egentlig som noe ganske naturlig, sier den gamle midtbanespilleren.

Selv har imidlertid ingen planer om å røre på seg. I stedet får han nå lønnspålegg for å fortsette som øverste leder for Veigar Pall Gunnarsson, Daniel Nannskog, Alanzinho & co. Jönsson bekrefter at den nye avtalen sikrer ham større økonomisk spillerom.

- Dette er min tredje kontrakt med klubben, så det er vel egentlig naturlig, påpeker Tippeligaens beste trener i juli.

De utmerkelsene kan det fort bli flere av tiden som kommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere