*Nettavisen* Sport.

Jorda rundt for tre poeng

ODD STADION (TV 2 Nettavisen): Døgnvill og trett kom Fernando De Ornelas inn på banen og reddet Odd Grenland. «Bomkjøpet» fra Venezuela tror at Odd-pila peker i riktig retning igjen.

12.06.05 22:56

ODD-MOLDE 2-1: Den søramerikanske lynvingen har vært på trening med U21-laget til Venezuela den siste uka. Sent lørdag kveld kom han hjem og fikk nesten ikke sove, før han søndag ettermiddag satt og gnidde seg i øyene på Odds innbytterbenk.

Her får du alle målene - gratis!

Groggy
Da Espen Hoff tråkket over, måtte spilleren som mange betegner som årets bomkjøp i Skien, springe utpå uoppvarmet og groggy. Men det tok ikke lang tid før det var Molde-forsvarerne som ble svimle i toppen.

- Jeg har reist i 14 timer fra treningskamper i Chile og Venezuela, og vet nesten ikke hvilken dag det er. Men i kveld viste vi skikkelig fighter-villje og innsats, så nå kan jeg og de andre gutta gå hjem og hvile fortjent, sier De Ornelas til TV 2 Nettavisen.

Om scoringen sier han:

- Det var bare å gi jernet fremover.

Nå gleder han seg til å jobbe like hardt for klubben utover i sesongen.

- Vi må jobbe og slite for å beholde den kursen vi nå har satt, og jeg tror at dersom vi viser slik innsats i de neste kampene, så skal det bli vanskelig å slå oss.

Utlendingenes aften
Sammen med noen av de andre utlendingene på Odd Grenland var han blant de beste i 2-1-seieren mot Molde.

Før angripsspilleren satte inn det som til slutt ble vinnermålet, var det en annen utlending som tegnet seg på scoringslisten. Svenske Per Nilsson i midtforsvaret lovte før kampen at han skulle satse mer offensivt. Etter en halv time tuslet han opp til omtrent 30 meter fra mål og ”stjal” et frispark fra danske Christian Flindt-Bjerg.

- Jeg tror ballen var innom en moldenser, men det er samme hvem som setter målene så lenge vi tar tre poeng, sier Nilsson.

Han var svært lettet at Skienslaget klarte å stå i mot presset fra Molde i sluttminuttene. En dobbeltsjanse fra Rob Friend og Toni Kallio holdt på å ødelegge kvelden for Odd Grenland, men Nilsson og resten av Odd-forsvaret holdt stand.

I Molde-leieren var stemingen like dårlig som tabellplasseringen. Nesten helt på bunn. 2-1-reduseringen til Toni Kallio var det eneste lyspunktet for Molde som forstt ligger på kvalik-plassen i elisteserien.

Onsdag spiller Odd mot lillebror Pors Grenland i cupen.

- Det blir kult å spille mot Pors. Det er det alltid, sier De Ornelas.

P.S. Odd-spillerne kan nå ta skjegget etter at de påla seg selv barberingsnekt etter forrige tap.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.