Jordan (20) er tidenes målscorer for Canada

Foto: AFP/Scanpix

På juniornivå. Nå herjer han med de store gutta.

30.04.11 02:10

HVITERUSSLAND - CANADA 1-4: Canada stiller med et råsterkt lag under årets hockey-VM i Slovakia og som vanlig er de røde og hvite blant de aller største favorittene til å sikre gullet.

Troppen som skal kjempe om gullet består stort sett av spillere fra NHL og selv om noen superstjerner, som Sidney Crosby, ikke er med i troppen, er laget absolutt ikke til å kimse av.

To av 20-åring
En av dem som er på plass i Slovakia er 20 år gamle Jordan Eberle og i fredagens åpningskamp mot Hviterussland brukte Edmonton Oilers-spilleren kort tid på å gjøre seg bemerket.

Allerede ett minutt og 52 sekunder inn i oppgjøret satte unggutten pucken i mål og sendte Canada oppskriftsmessig i føringen.

Dette er ungguttens andre VM for Canda. Han var også med i 2010, samtidig som han også har to junior-VM bak seg. I 2010 ble han kåret til mest verdifulle spiller i nettopp junior-VM.

I tillegg til dette er han også Canadas mestscorende spiller noensinne i et junior-VM. I 2009 nettet han seks ganger, mens han i 2010 nettet åtte mål for nasjonen. Han har også fire mål fra U18-VM i 2008 på CV'en.

Til sammenligning scoret Sidney Crosby totalt åtte mål i junior-VM på like mange kamper som Eberle, da han deltok i turneringen i 2004 og 2005.

Ble slitekamp
Men selv om det startet bra for kanadierne, skulle det likevel ikke bli noen lett match for nasjonen som gikk til topps under OL på hjemmebane i Vancouver i 2010.

Like før pause utlignet nemlig hviterusserne ved Andrej Stepanov, etter at laget hadde skapt en rekke sjanser foran motstanderens målgård.

Andre periode ble også jevn og bare en scoring av Jeff Skinner, som til daglig spilles i Carolina Hurricanes, var forskjellen på lagene da matchuret pep for 40 spilte minutter.

I den siste perioden våknet imidlertid Canada for alvor og sikret seieren. New York Islanders-spilleren John Tavares ordnet 3-1, mens Jordan Eberle satte inn sitt andre like før slutt.

Dermed har 20-åringen totalt scoret tre mål i løpet av fem VM-kamper på seniornivå.

Canada skal også møte Sveits og Frankrike i gruppe B.

Sjokktap for Russland
Der Canada vant oppskriftsmessig, gikk det ikke like bra for en annen favoritt, Russland. I åpningskampen ble det nemlig tap for Tyskland.

Tyskerne tok ledelsen ved Thomas Greilinger drøye fire minutter ut i andre periode, mens Patrick Reimer satte spikeren i kista like før full tid.

I den andre kampen i gruppe A gikk vertsnasjon Slovakia seirende ut av duellen mot Slovenia med sifrene 3-1.

Slovenia tok ledelsen ved Ales Kranjc, men vertene slo tilbake ved herlige Miroslav Satan, Peter Podhradsky og Lubos Bartecko.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.