Gå til sidens hovedinnhold

Jordan Henderson misset straffe mot Romania. Etter kampen reagerte England-sjefen

Gareth Southgate virket ikke fornøyd med at Liverpool-stjerne Jordan Henderson tok straffeansvar og bommet i søndagens treningskamp mot Romania.

England vant 1-0 mot Romania i EM-oppkjøringskampen i Middlesbrough søndag. Hjemmelaget tok ledelsen gjennom et straffespark av Marcus Rashford etter 68 minutter på Riverside Stadium. Ti minutter senere gikk Everton-spiss Dominic Calvert-Lewin i bakken inne i feltet og skaffet laget nok en straffe. I mellomtiden hadde målscorer Rashford blitt byttet ut, dermed valgte kaptein Henderson selv å ta straffeansvar, noe som endte med bom fra ellevemeteren.

Etter kampen avslørte landslagssjef Southgate at det ikke var meningen at Liverpool-spilleren skulle ha tatt straffesparket.

- Jeg er ikke i stand til å forklare situasjonen rundt straffesparket. Vi hadde Marcus Rashford og James Ward-Prowse til at ta straffe, men begge var byttet ut. Jeg var sikker på at Calvert-Lewin skulle skyte. Da Henderson gikk bort til ham, trodde jeg det var for å forsikre seg om at han (Calvert-Lewin) skulle ta straffen, sa Southgate etterpå ifølge BBC.

Les også: Oppførselen fra Norge-spillerne får ekspert til å reagere: - Det er overraskende

Ettersom både Rashford og James Ward-Prowse begge var byttet ut, skal Calvert-Lewin dermed ha vært nestemann på straffeskytter-listen, men slik ble det altså ikke.

- Jeg forventet at Dominic skulle ta den på det tidspunktet, men Henderson var kaptein på banen da og var den som tok avgjørelsen, fortsatte landslagssjefen.

Southgate uttalte videre at han nok ikke hadde vært spesielt fornøyd om han var spiss som Calvert-Lewin, ifølge Daily Mail.

- Jeg forventet ikke at det som skjedde skulle skje. Jeg forventer at det ikke skjer igjen. Vi følger rangeringen neste gang, sier han.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

Heller ikke TV-ekspert Roy Keane var spesielt imponert over Henderson søndag. Den tidligere Manchester United-profilen regelrett slaktet avgjørelsen om å la Henderson spille. Henderson kom inn til pause mot Romania, men har ikke vært på banen siden 20. februar for Liverpool mot Everton da han måtte ut med skade.

- Vi vet hvilken situasjon han er i. Han har vært en veldig positiv tilvekst til gruppen, påpekte Southgate.

Mandag morgen ble det også klart at Brightons Ben White har blitt inkludert i Englands EM-tropp etter at Trent Alexander-Arnold måtte melde forfall grunnet en skade forrige uke.

England EM-åpner førstkommende søndag hjemme mot Kroatia på Wembley i London. Skottland og Tsjekkia er de to siste lagene i gruppen.