*Nettavisen* Sport.

Jordskjelv i Østfold!

Foto: hesteguiden.com

Hehe, nei riktig så ille er det ikke, men etter at vår herlige banker Orkan D.K. innfridde på Leangen i går "fisker" vi enda dypere på Momarken i kveld!

28.09.10 13:58

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Man får noen trykker i ”trynet” i denne bransjen, og at vi ikke spilte inn en krone på tipsene til løpene på Leangen i går kveld er en av årets største nedturer for undertegnede. Et fantastisk bankertips på Orkan D.K. (tiendevalg i TGN!) var i boks, og når Glad Coctail T. innleder som vår frekke utgang i mot storfavoritten lå alt til rette for supersuksess (og åttendevalget Against The Moon var krysset av på vårt minste spilleforslag...).

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Slik skulle det dog ikke gå, når vi ryker på seks hester i den siste avdelingen på systemet på syvendevalget Hydrargyrum. Utbetalingen stoppet på svimlende 377.000 kroner, og når vi så i tillegg ikke fikk noen uttelling på vår herlige DD-banker Il Eowyn på våre spilleforslag var dagen fullbrakt. Det er dog bare å ta nye tak, og til en meget spennende rebus på Momarken i kveld ser undertegnede ingen grunn til å ikke satse friskt på ny!

V65 Eskilstuna i kveld, kjøp andel her!

Femtevalg senker samtlige til slutt?
Ja, vi er slett ikke fremmed for at 2 Min Fønix gjør så i den tredje avdelingen, og da snakker vi om en fullstendig bortglemt 5-prosenter! Etter å ha stått for strålende innsatser i knalltøffe omgivelser i hele sommer kom Mr. Flirt-sønnen tilbake etter litt pause på Bjerke i den siste starten, og vi likte veldig godt det vi så ved den anledningen.

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til Momarken kan du finne her!

Fra køplass satset velkjørende Kristine Kvasnes innvendig rundt den siste svingen, men siste delen av oppløpet butter det i slitne rygger (vi tror det hadde vært snakk om en klink vinner med åpning 100 meter fra mål). 6-åringen har ingen fordel av at det er snakk om sprint i kveld (kun startet en gang på kort distanse, og da ble han toer på nettopp dagens arena), men vi tror det kan kompenseres ved at det blir tøft tempo på dette løpet (det blir som regel litt vel frisk kjøring i disse stallmannsløpene).

Dagens lange oppløp er som skapt for Holmen-traveren, og fra et pent utvendig par tror vi dagens dype drag blir tung å stå i mot til slutt! Storfavoritten 1 Nala Waltz er vanskelig å kjøre (og vi frykter galopp fra et langt fra optimalt innerspor), og de øvrige antatt tøffeste i mot står veldig sjanseartet til. Nei, løp i kroppen har normalt gjort veldig godt, og sammen med velkjørende Hans J. Eggen tror vi på en topp vinnersjanse!

Løser det seg for den beste hesten?
Det er liten tvil om at det neppe er noen i V5-2 som matcher 6 Chevy Man på kapasitet, og uten for mye posisjonsproblemer underveis bokfører trolig den storvokste Master Thoj-sønnen årets tredje triumf. Vi varslet kraftig for 4-åringen etter lang pause i den siste starten, og innsatsen til tredje på flotte 16.6 over en sprint etter et relativt tøft opplegg underveis var av beste merke.

Bomber til tet gjør 5 Eva Lena Palema, og dersom kusk Lars A. Kolle får kjøre rundt 20.0 første tusen der fremme i front kan det dog bli langt frem til Deliberate Speed-datteren for storfavoritten, når farten skrus i været nedover den siste langsiden. Nordby-traveren er en søster til selveste Sune Palema, og etter de siste innsatsene å dømme virker formkurven til 7-årshoppa kun å peke en vei, og det er opp!

Nettavisens spilleforslag til V5A-rebusen på Momarken kan du få kjøpt her!

Klikk på bildet for å forstørre.

Øvrige vurderinger
V5-1: Vi støter her på et fryktelig ruglete kaldblodsløp i lavt grunnlag, og det er nesten bare å trekke i hatten (vi helgarderer på systemet). Et flott comeback har favoritten 10 Haugestad Sol gjort (vant på fine 30.1 i den siste starten), men vi er litt skeptiske til distanseegenskapene til Krembest-datteren. Undertegnede har litt feeling for 9 Maro Kongen, og føler at det bare er et tidsspørsmål før Pål Even-sønnen slår ut i full blomst i regi dyktige Erik Killingmo. 5-åringen fikk det litt tungt til slutt etter å ha vandret litt utvendig i den siste starten, men 9-prosenteren i spillet kan fort vise seg litt forbedret etter litt pause.

Det vrimler av outsidere i dette løpet, og hester som 3 Løset Elden (kruttsterk opphenting til fjerde etter startgalopp i den neste siste starten, mens det var game over direkte sist), 4 Fjeld Blesen (kapasiteten er udiskutabel, men Spang Best-sønnen er foreløpig av den veldig usikre sorten), 5 Lundsokka (en søster til Lundfax, som fort kan vise seg forbedret etter litt pause), og 7 Helge Trollet (gikk kun på det jevne før pausen, men 4-åringen kan ha utviklet seg mye over sommeren) skal være tidlig aktulle uten at vi er sikre på at vinneren nå er nevnt.

Dagens oddstips: Ryker Arsenal i Beograd også?

V5-4: Kvaliteten er høy på flere av deltakerne i dette varmblodsløpet, og vinnerkandidatene er mange. En naturlig favoritt er 10 Løb Cowboyland snakk om, og fra sitt utmerkede springspor forventer vi en flott start på Alf Palema-sønnen. Vi var litt skuffet over innsatsen i et V75-løp i den siste starten (muligens spilte den lange reisen 7-åringen et puss) etter at vi syntes Gottling-traveren så bedre ut en noensinne (avsluttet voldsomt fra sjakkplass ut i oppløpet) ved sin fjerdeplass i starten forut for det bak gode Archipelago.

Utviklet seg voldsomt over sommeren har 1 Hahnemann gjort, og fra spiss er Andover Hall-sønnen hesten å fange til slutt. I likhet med favoritten skuffet 5-åringen kapitalt i den siste starten, men ser vi bort i fra den innsatsen skal Johansen-traveren være høyaktuell på tidligere meritter. På vei mot full form og inn i den rette årstiden er 6 Pompier, og med feilfri avgang fra et litt kinkig andrespor forventer vi at den sterke Forkerud-traveren blander seg inn i striden helt der fremme.

V5-5: Vi avslutter med et litt småskummelt oppgjør her, og bred gardering er å anbefale. Går i stykker i aksjonen nesten hver gang gjør favoritten 6 Pine News, og dersom det skulle bli et nytt tøft løp utvendig for Mikkelborg-traveren snakker vi om en favoritt i fare (tung 80-prosenter dette!). Piler til tet gjør ventelig 2 Non Stop M., og vi er ikke sikker på om kusk Hans Chr. Holm slipper ved denne anledningen. Sistnevnte gikk relativt pigg i mål etter sen luke i den siste starten, og forut for det stod 5-årshoppa på helt greit til femte på fine 16.0 full vei i tøft lag.

Fryktelig spennende er det når Gunnar Austevoll setter seg opp bak talentet 12 Micromate, og selv om sporet med fordel kunne ha vært bedre setter vi 16-prosenteren i spillet fremst. 3-åringen var utsatt for en hodeløs styrning av eieren i den siste starten (”bøttet” på via sporene til 13.7 første tusen...), og dersom ikke den opplevelsen sitter alt for mye i hodet tror vi Alme-traveren speeder ned de fleste til slutt, kanskje alle. Se også opp for 3 Reve De Vire, når friskusen Tom E. Solberg setter seg opp! (avsluttet voldsomt til tredje i to av de tre siste startene), mens smygkjørte 9 Zanziro også er verdt litt oppmerksomhet.

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 90, 300 og 1041 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøp her .

Innleveringsfrister Momarken
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.noi kveld!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.