*Nettavisen* Sport.

Jorge Masivdal slo Nate Diaz etter blodig kamp

Se videoer fra nattens UFC 244.

03.11.19 11:38

Det var knyttet store forventninger til nattens stormøte mellom Nate Diaz og Jorge Masvidal i UFC 244.

De to gikk nattens hovedkamp i Madison Square Garden, og vinneren ville stikke avgårde med et helt eget belte for anledningen som skulle krone den «slemmeste» av de to.

LES OGSÅ: - Arsenal har sett seg ut erstatter for Emery

- Jeg kommer for deg!

Dessverre for de mange tusen tilreisende - og tv-seere over hele verden, skulle storkampen utvikle seg til å bli et aldri så lite antiklimaks. Allerede i første runde fikk Mavisdal overtaket på Diaz, som måtte bruke mye tid på å forsvare seg på bakken. Masivdal fikk inn flere gode slag og spark, og sørget for et massivt kutt over øyet til Diaz som skulle bli et problem de neste rundene.

LES OGSÅ: UFC-topp vil arrangere stevne i Norge

I runde to var det tydelig at Diaz ikke var helt med, og igjen gikk giganten i bakken etter en kraftig kombinasjon fra Mavisdal.

Diaz kom aldri helt inn i rytmen sin - selv om han kanskje var nærmest i tredje runde. Her fikk Diaz inn flere gode slag, og det var i denne runden han fikk flest poeng (9). Det var ikke gitt at kampen ville bli avgjort på dette tidspunktet, men før runde 4 valgte altså legen å stoppe kampen, etter en vurdering rundt skadene Diaz allerede hadde pådratt seg i ansiktet.

- Dette er ikke sant! Hva!? Dette er ikke mulig, sa UFC-kommentator Joe Rogan i sjokk fra sin plass da dommer Dan Miragliotta fikk beskjed om at han måtte stoppe kampen.

- Det der er virkelig ikke et kutt som er ille for en MMA-kamp. Du ser at dommeren ikke har lyst til å stoppe kampen, fortsatte Rogan, mens bildene av dommerens vurdering rullet over skjermen.

Klikk på bildet for å forstørre. KUTTET: Kampen mellom Nate og Jorge Masvidal måtte til slutt stoppes av legen, en svært upopulær avgjørelse blant UFC-fansen.

KUTTET: Kampen mellom Nate og Jorge Masvidal måtte til slutt stoppes av legen, en svært upopulær avgjørelse blant UFC-fansen. Foto: Steven Ryan (AFP)

De fremmøtte i Madison Square Garden gjorde det også helt klart hva de mente om å avbryte kampen, som tross alt skulle kåre «the badest motherf***er».

- Ja, jeg trodde ikke de ville stoppe dette. Jeg var akkurat kommet i gang! I dag hadde jeg litt småproblemer jeg ville fått orden på i runde fire, men han fikk jobben gjort - akkurat som han skal. Men jeg kommer for deg, la oss kjøre kampen igjen, var den umiddelbare meldingen fra Diaz i ringen med Dana White.

Som nevnt, så ble avgjørelsen om å stoppe kampen møtt med voldsom misnøye fra de fremmøtte i Madison Sqaure Garden. Under intervjuet med UFC-kommentator Jorge Masvidal gjorde den karismatiske amerikaneren det klart at det ikke er hans valg å stoppe kampen.

- Det kommer en omkamp, dette skal vi gjøre igjen, så ikke bekymre dere. Det er faen ikke jeg som er doktoren her, så ikke bu på meg. Ingen av dere hadde buet meg i ansiktet. Jeg kom hit for å slåss, og det er ikke min feil at dommeren stoppet dette, dette skal vi gjøre igjen, sa Masvidal.

Rett til drømmeland

Kevin Lee var tidligere omtalt som en potensiell slåsskjempe på toppnivå, men hadde før nattens kamp i MSG tapt tre av sine fire siste kamper.

Gregor Gillespie gikk inn i kampen ubeseiret, og skulle vise en hel verden hva han kunne utrette på den største scenen av dem alle. Slik skulle det ikke gå.

Allerede i første runde skulle nemlig Lee sende Gillespie i bakken med en vanvittig spark - et spark Gillespie aldri var i nærheten å komme seg fra.

Briten slo amerikaneren

Det var også knyttet store forventninger til Darren Till, som skulle opp en vektklasse for å møte Kelvin Gastelum.

Till, som er en av en favorittene til å bli en ny «stjerne» i sporten, gikk hardt ut i første runde, men fikk aldri helt kontroll på motstanderen. Det gikk dog begge veier, og mye sparring førte til en poengdeling (10-10) etter første runde.

Så kom briten seg mer inn i kampen, og spesielt i andre runde fikk Till inn noen gode spark, men ingenting som fikk veldig fart på de fremmøtte i MSG denne kvelden. Till vant til slutt kampen på såkalt «split decision».

Klikk på bildet for å forstørre. NEW YORK, NEW YORK: Kelvin Gastelum gikk tapende ut av kampen mot Darren Till.

NEW YORK, NEW YORK: Kelvin Gastelum gikk tapende ut av kampen mot Darren Till. Foto: Steven Ryan (AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag