*Nettavisen* Sport.

Jørgensen viste VM-form

André Jørgensen var i storslag da Norge slo Danmark og fikk et mentalt overtak før VM.

06.01.07 19:40

DANMARK - NORGE 26-28: Norge møter Danmark i den siste gruppekampen i VM i Tyskland. Derfor var det en psykologisk viktig kamp da lagene møttes i Farum lørdag.

Og Gunnar Pettersens mannskap imponerte stort i første omgang.

God Lund
Ved halvtid sto det 14-11 til Norge etter at Børge Lund hadde styrt showet.

Men i andre omgang stengte den danske stjernemålvakten Kasper Hvidt buret, samtidig som danskene fikk forsvaret til å fungere.

Det ga muligheter for kontringer for hjemmelaget, og Lars Olav Olaussen var ikke like heldig i det norske målet. På det meste ledet danskene med fire mål.

Ege på benken
Verken Pettersen eller hans danske kollega Ulrik Wilbek ville vise alt de har i ermet før VM.

Wilbek valgte å la kantspillerne Lars Christiansen og Søren Stryger sitte på tribunen, mens Steinar Ege ble sittende på benken store deler av kampen. Men da han kom på banen stengte han buret.

Og da Kristian Kjelling fikk en lårhøne, ble han hvilt resten av kampen. Det ga sjansen til André Jørgensen.

Strålende Jørgensen
Og Aalborg-spilleren var sterkt delaktig i at Norge snudde kampen mot slutten.

Pettersens spillesystem ga arendalitten rom til å skyte i midten. Seks mål fra storskytteren i andre omgang, viste at han kan bli en joker i VM.

Jan Richard Lislerud Hansen la også inn en solid søknad om å få være med til VM med en sterk andre omgang på venstrevingen.

- Det som er viktig for oss er at vi klarer å snu kampen og drar i land seieren til tross for flere avgjørelser i mot oss. Det viser at vi er moralsk sterke, sa Pettersen til TV 2 etter kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.