ROMA (Nettavisen): Jose Mourinho og AS Roma lyktes bare med å slå Bodø/Glimt én gang på fire forsøk denne sesongen, men italienerne vant da det gjaldt som mest - da det sto om en semifinalebillett i Conference League.

4-0 var nemlig mer enn nok for å sikre et dobbelmøte med Premier League-klubben Leicester senere denne våren.

- Mistet litt grepet om virkeligheten

På pressekonferansen etter kampen nevnte Mourinho på spørsmål fra en italiensk journalist at Bodø/Glimt kanskje har mistet litt grepet om virkeligheten.

Nettavisen fulgte opp den uttalelsen og spurte portugiseren hva han legger i det.

- Jeg mener at når et lag har spilt mot et annet tre ganger uten å tape, så kan man analysere hvorfor. Da kan man miste litt grepet om virkeligheten. I den første kampen spilte vi bare med to faste spillere, og det ble en katastrofe for oss. I stilte vi med et fullstendig nytt lag. Det endte uavgjort. Den siste vant de 2-1, og de tenkte kanskje at de skulle oppnå det samme i dag, men etter fem minutter var historien over, sier Mourinho til Nettavisen.

Portugiseren mener at torsdagens 4-0-seier til Roma gir et mer realistisk bilde på styrkeforholdet mellom lagene.

- Nå reiser de hjem med en mer riktig virkelighetsfølelse. De forstår det, og det gir dem motivasjon til å jobbe videre. Vi var veldig gode i dag, men de har slått oss 6-1 og 2-1, og vi har spilt 2–2. Jeg ønsker å gratulere dem. De har et stort prosjekt på gang og kom seg til kvartfinalen, men i dag var vi bedre, sier Mourinho.

Portugiseren sier han og laget kom til kampen fulle av respekt for Bodø/Glimt.

- Vi respekterte dem. Det er klart vi gjorde det da vi har møttes tre ganger uten å vinne. De har hatt en fantastisk turnering, og jeg må virkelig rose dem. De mistet kanskje litt grepet om virkeligheten med de tre resultatene, og de fortsatte å drømme i dag.

Solbakken: - Har ikke noe godt svar

Bodø/Glimts Ola Solbakken har ingen god forklaring på hvorfor Glimt ikke presterte opp mot sitt beste i Roma torsdag.

- Det artigste, og det som kanskje har vært styrken vår når vi har spilt kamper i Europa, er at vi har gledet oss sånn. Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor det ikke ble sånn i dag, sier Solbakken til Nettavisen.

Glimt-profilen tror ikke Kjetil Knutsens fravær var årsaken til torsdagens stortap.

- Vi har et veldig stort fokus på å ikke ha noe stort fokus på det. Vi har fokus på det vi kan gjøre noe med og bare la det være opp til UEFA hvordan det blir. Det er ikke i våre hender, så vi har hatt minst mulig fokus på det, sier Solbakken.

Neste oppgave for Bodø/Glimt blir nå hjemmekampen mot Vålerenga andre påskedag. Roma reiser til Napoli samme dag.