ROMA - LEICESTER 1-0 (2-1 sammenlqagt):

José Mourinho og hans Roma har blitt mye omtalt i norsk presse denne sesongen som en følge av alt som skjedde i møtene med Bodø/Glimt i europacupen.

Portugiserens mannskap tapte først hele 6-1 på Aspmyra i gruppespillet av Europa Conference League. Da legen igjen møttes i kvartfinalen ble det et nytt tap på norsk jord for stjernemanageren. Kampen huskes likevel best for bråket som oppsto.

Til syvende og sist tok italienerne seg forbi det norske hinderet og torsdag spilte de den avgjørende semifinalen mot Premier league-klubben Leicester.

Etter den første kampen i England sto det 1-1 mellom lagene.

Kun ti minutter var spilt da Mourinhos menn tok ledelsen hjemme på Stadio Olimpico. Det var engelske Tammy Abraham som fant nettmaskene.

Lorenzo Pellegrini slo en presis corner inn i feltet og der var spissen på plass. Abraham satte pannen mot ballen og satte den forbi Kasper Schmeichel.

Dette resultatet sto seg til pause i en første omgang der gjestene skapte fint lite.

Bortelaget kom litt bedre med i andre omgang, men det var tydelig at Mourinho hadde instruert sine gutter om å ikke ta voldsomt med risiko offensivt.

Dermed ble det en frustrerende jakt på et utligningsmål for Leicester. Brendan Rodgers menn klarte aldri å score i Roma og dermed er vertene klare for finalen.

Europa Conference League er en nyvinning fra Uefa denne sesongen og nå kan Mourinho bli historisk som den første treneren som vinner turneringen.

Mourinho har tidligere vunnet både Champions League og Europa League.

I finalen venter nederlandske Feyenoord som spilte uavgjort 0-0 borte mot Marseille torsdag kveld. Nederlenderne gikk dermed videre med 3-2 sammenlagt.