*Nettavisen* Sport.

José: - Du er best, Fergie!

Sir Alex Ferguson blir hyllet som historiens beste manager i engelsk fotball - av erkerival José Mourinho.

05.08.05 09:32

Chelseas-sjefen Mourinho mener han selv er en av verdens beste managere. Men han innrømmer at Sir Alex Ferguson er i en annen klasse etter å ha ledet Manchester United til 18 trofeér på 19 år - inkludert åtte Premier League-titler og en svært etterlengtet seier i Champions League.

- Hvem er tidenes beste manager? Svaret er enkelt i engelsk fotball, fordi det er Ferguson, fastslår José Mourinho overfor The Sun.

- Mange store trenere
Mourinho mener imidlertid det er vanskeligere å peke ut tidenes beste manager i verden.

- Hvem kan du si er best i verden? Fabio Capello har vunnet Champions League to ganger men du har også Marcello Lippi og før ham Bob Paisley, Rinus Michels og han som startet alt i Real Madrid, oppsummerer Mourinho.

Mourinho ledet Porto til topps i Champions League og sikret Chelsea to trofeér i sin første sesong i Premier League.

Best i Portugal
Han er ikke akkurat beskjeden i beskrivelsen av sine egne prestasjoner som trener.

- Jeg vet ikke hvem som er verdens beste manager. Selv ønsker jeg bare å være det jeg allerede er - den beste portugisiske treneren og en av verdens beste. For å bli den aller beste må jeg fortsette å vinne ting, forklarer den frittalende Chelsea-manageren.

Og sier at han aldri kan få nok trofeér.

- Jeg kan ikke stoppe. Jeg må vinne Champions League igjen for å bli en stor manager.

Stolt
Mourinho er stolt over det han allerede har oppnådd i trenerstolen. Portugiseren bestemte seg allerede som 15-åring at han en gang skulle bli verdens beste manager.

- Dersom jeg hadde vunnet Champions League når jeg var i 50 eller 60-årene ville det vært en drøm. Men jeg er bare 41 og har 20 år foran meg. Da må jeg vinne mer, slår Mourinho fast.

Går for nye triumfer
Allerede neste sesong kan han sikre Chelsea nye pokaler i samlingen.

- Vinner vi trofeér igjen blir jeg fornøyd. Men vi må vinne et stort og et lite. Vinner vi Premier League igjen, vil vi ikke vinne like suverent som i fjor, spår han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.