Joshua tapte sensasjonelt sine fire belter i tungvekt etter å ha tapt på teknisk knockout mot Andy Ruiz natt til søndag.

Briten var storfavoritt mot amerikaneren som tok kampen på kort varsel, men i den sjuende runden var det nok for Joshua som var i kanvasen opptil flere ganger mot Ruiz.

Tapet sendte sjokkbølger gjennom bokserverdenen, og 29-åringen, som er tidligere olympisk mester, har 22 seire og nå ett tap i proffkarrieren.

Som tittelholder har man imidlertid muligheten til å ha med en omkamp i kontrakten om det skulle gå galt, og den klausulen har Joshua og hans team nå aktivert.

Det bekrefter Hearn tirsdag.

- Etter møter med AJ, Roc MC og apparatet i New York, har vi i dag trigget omkampsklausulen med Andy Ruiz Jnr. Kampen vil skje i nov/des på et sted som vil bli bekreftet snart, skriver promotoren.

Kort varsel

Joshua skulle i utgangspunktet møte Jarrell Miller tidlig søndag, men en dopingtest stoppet amerikaneren. Istedet ble Ruiz hentet inn som erstatter, som kun fikk noen uker på å forberede seg på kampen i Maddson Square Garden.

Ruiz ble med seieren den den første bokseren med mexicansk bakgrunn som er verdensmester i tungvekt, men nå kommer den ultimate testen når han må forsvare beltene mot Joshua i vinter.

Sympatiske Joshua tok sjokktapet med fatning, og gratulerte Ruiz i sosiale medier etter kampen.

Nå får han imidlertid muligheten til å ta beltene tilbake etter å ha hatt en svært dårlig dag på jobben i New York i helgen.

Gikk ut mot doping i bokseverdenen

Joshua skulle som nevnt egentlig møte Miller 2. juni, men den kampen ble ikke noe av ettersom Miller testet positivt for bruk av EPO, veksthormoner og GW1516, også kjent som endurobol.

Forbundet WBA ga Miller en straff på seks måneders utestengelse for de positive dopingtestene. Hadde forbundet fulgt WADAs retningslinjer skulle amerikaneren ha vært utestengt i minst fire år.

Joshua uttalte før helgens kamp at mer må gjøres for å få stopp på dopingproblemet.

- Det er helt ute av kontroll, men det blir likevel ikke tatt seriøst av de som styrer. Akkurat som rasisme i fotball, det skjer, men det blir ikke tatt så seriøst, sa han til The Times.

Joshua frykter at boksere slipper billigere unna brudd på dopingreglene fordi de genererer såpass mye penger.

- Penger er alt, fortalte engelskmannen.

Han fnøs av korte utestengelser på et halvt år for så alvorlige regelbrudd som i Miller sitt tilfelle.

- Jeg kunne tatt et veksthormon etter min forrige kamp, testet positivt, blitt utestengt i et halvt år, men likevel kunnet bokse i juni. Det skremmer ikke bokserne fra å gjøre det, sa verdensmesteren.