*Nettavisen* Sport.

Jøss, han tapte en tenniskamp

Det er nesten ikke til å tro. Roger Federer tapte i natt en tenniskamp.

13.01.07 11:52

Federer røk 2-6, 6-3, 3-6 for Andy Roddick i finalen av invitational Kooyong Classic-turneringen. Det var Roddicks første seier mot den suverene verdenseneren på ni forsøk.

- Det fungerte
Etterpå avslørte imidlertid Federer at han brukte kampen til trening. Han prøve seg nemlig med et ekstremt serve og volley-spill som blir sjeldnere og sjeldnere på dagens tour.

- Jeg har ikke forsøkt det på mange år, men det var godt å se at jeg faktisk kan gjøre det. Det fungerte faktisk ikke så verst, sa den regjerende Australian Open-mesteren ifølge Reuters.

- Det var vanskelige forhold, mye vind og jeg visste at han kom til å spille med knallharde slag fra baselinjen. Derfor tenkte jeg at jeg ville forsøke noe annet enn før. Derfor spilte jeg sånn, fortsatte han.

- Nå vet jeg at jeg har den muligheten i spillet mitt også, la han til.

Samme som i fjor...?!?
Tapet i Kooyong regnes ikke som et offiselt tap siden det er en invitasjonsturnering. Men de som tror Federer blir mindre suveren i 2007, enn i 2006, må kanskje tro om igjen.

I 2006 skjedde nemlig følgende. Federer tapte da også i Kooyong, men fulgte opp med seier i Australian Open. Han tapte 2. runde i Cincinatti Masters, men vant så US Open.

Totalt tapte han kun fem offisielle kamper i 2006.

PS: Årets Australian Open kan bety Grand Slam-tittel nummer ti for verdens beste tennisspiller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.