Gå til sidens hovedinnhold

Jostein Flo slutter som sportssjef i Strømsgodset

Det bekrefter klubben i en pressemelding, og dermed er Flo ferdig i Godset etter 25 år.

Flo har selv skrevet en lengre pressemelding på Strømsgodsets hjemmesider.

I pressemeldingen kommer det frem at avgjørelsen ikke henger sammen med stormen som har vært rundt klubben og Henrik Pedersen den siste tiden, men at han ønsker å gi klubben mulighet til å se fremover.

- Ville gjort det samme igjen

«25 altoppslukende år som sportssjef i Stømsgodset er over. 25 år med stort ansvar, søkelys, minimalt med ferie og fritid, men først og fremst en enorm glede og takknemlighet for å ha fått muligheten til å være med på denne reisen i og med Strømsgodset. Jeg har elsket dette livet, og jeg vet ikke om noe annet enn å stå i front for mitt kjære Strømsgodset. Jeg ville ha gjort det samme om igjen

Les også: Henrik Pedersen ferdig i Godset

«Etter min mening er tiden inne nå. Dette er et riktig tidspunkt for meg å tre tilbake som sportssjef. Min fratredelse har ingen direkte sammenheng med innholdet i saken omkring Henrik Pedersen, men det har en sammenheng i den forstand at Strømsgodset fra og med mandag skal begynne arbeidet med å finne en ny hovedtrener. Vi kan vel si at en ny epoke i Strømsgodset begynner mandag.»

Flo slutter ikke umiddelbart i jobben som sportssjef. Han skal i tiden som kommer være ansatt som rådgiver i klubben.

Her kan du lese pressemeldingen i sin helhet, på Strømsgodsets hjemmeside.

- En bauta

Daglig leder i Strømsgodset, Dag Lindseth Andersen, beklager sterkt at Jostein Flo nå har bestemt seg for å slutte som sportssjef i klubben. Lindseth Andersen sier at Flo har lagt ned en helt enestående innsats i Strømsgodset, først som spiller og senere som sportssjef.

- Jeg vet ikke om noen annen person som har hatt en så langt karrierer på det aller høyeste nivået i norsk toppfotball, sier Lindseth Andersen.

Les også: Først mistet han spillernes tillit. Så forsvant jobben

Jostein Flo er ikke bare Strømsgodset fremste ambassadør, men han er en bauta i hele Drammen by.

- Jeg synes ikke det er for hardt tatt i å si at Jostein Flo, både i kraft av sine omfattende kunnskaper, arbeidskapasitet og sin omgjengelige væremåte, har vært den enkeltpersonen som sterkest har bidratt til at Strømsgodset etablerte seg, og senere har holdt seg, i toppen av norsk fotball.

Trøblete tid for Godset

Det har vært en svært turbulent tid for Strømsgodset som klubb, etter at det ble kjent at hovedtrener, Henrik Pedersen, var anklaget for rasisme av flere spillere i klubben.

Strømsgodset-ledelsen konkluderte først etter en intern gransking med at treneren skulle få beholde jobben, men etter at ny informasjon kom frem i løpet av forrige uke, økte presset mot klubbledelsen. Da beslutningen om å erstatte Pedersen ble kjent, uttalte Flo følgende:

- Personlig har jeg hatt et veldig godt samarbeid med Henrik. Han har foredlet vår strategi om å bruke unge spillere, og spilte fjorårssesongen med det yngste laget i klubbens historie. Han har lagt et solid grunnlag for Strømsgodsets vei tilbake til toppen i norsk fotball, sa Flo.