VÅLERENGA - NOMME KALJU 3-0:

MARBELLA (Nettavisen): Meksikaneren har over 35 landskamper for sitt land, og har vært med Vålerenga under lagets treningsopphold på Marbella de siste ukene.

Mandag kunne VIF-trener Ronny Deila avsløre til Nettavisen at det er et gjensidig ønske om at 30-åringen skal signere for klubben, og tirsdag gjentar hovedpersonen samme budskap.

- Forhåpentligvis kan vi organisere alt så jeg kan signere permanent, sier Juárez til Nettavisen etter å ha spilt hele kampen i 3-0-seieren mot estiske Nomme Kalju på Marbella Football Center.

Deila omtalte det mandag som et «scoop» om VIF makter å sikre seg høyrebacken, og Juárez gir uttrykk for at det kun gjenstår formaliteter før han er klar som Amin Nouris erstatter.

- Vi startet å snakke forrige uke og er nesten enige om alt, så nå skal vi sluttføre de siste detaljene. Forhåpentligvis signerer jeg så fort som mulig, sier han og bekrefter at det kun er små detaljer som gjenstår før han setter navnet sitt på VIF-kontrakten.

- Så du er etter all sannsynlighet Vålerenga-spiller fra kommende sesong?

- Ja, helt klart. Det er mitt ønske, og det er ønsket fra klubben. Vi er enige om nesten alt, så nå må vi bare sluttføre detaljene og signerer, sier han.

Positiv Ingebrigtsen

Jørgen Ingebrigtsen, sportslig leder i Vålerenga, bekrefter at det kun er detaljer som gjenstår, men påpeker at det ikke automatisk betyr at de får signert Juárez.

- Det er vanskelig å si. Det er små detaljer hele tiden frem til signaturen er der, men vi har snakket bra sammen, så begge vet hva som må til for å få det til, sier han og legger til at overgangen fort kan bli bekreftet allerede de neste dagene.

- Det er imidlertid viktig å understreke at det alltid føles nære før signaturen er der. Det er ingenting som er sikkert, men vi håper å få det til.

Juárez, som terminerte kontrakten med Vancover Whitecaps nylig, spilte en god kamp på høyrebacken da VIF komfortabelt slo FC Nomme Kalju.

Vålerenga hadde stort sett full kontroll på det estiske laget, og tok ledelsen allerede tidlig i første omgang etter et angrep som var tatt rett ut fra søndagens trening. Ballen gikk ut på høyrekant, før den havnet hos Mohamed Abu sentralt i banen.

Full oversikt: Direktesendte treningskamper på NA+

Han viste fram pasningsfoten da han løftet ballen inn i bakrom og fant Mathias Vilhjalmsson. Islendingen forsøkte å legge inn, og traff en Nomme Kalju-spiller som satte ballen i eget nett.

Johan Lædre Bjørdal fikk sine første minutter for VIF, og midtstopperen hadde stort sett full kontroll i tospann med Jonatan Tollås Nation før han forlot banen etter 60 minutter.

NA+: Få 1 måned med NA+ for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

Shalas første

Etter 14 minutter satt også den andre scoringen da Chidera Ejuke fikk ballen inne i feltet. Nigerianeren, som viste fram sin strålende nærteknikk før pause, fikk tatt ned ballen og dratt seg innover i banen før Herolind Shala tok ansvar og satte ballen i mål til 2-0.

Det var den tidligere Start-spillerens første mål i VIF-trøya.

- Veldig deilig. Godt at den satt, sier Shala etter å ha åpnet målkontoen for Oslo-laget.

Ronny Deila brukte den andre omgangen til å gi spillere som Felix Horn Myhre, Markus Nakkim og Fitim Azemi muligheten, og hovedstadslaget hadde få problemer med å holde dagens estiske motstand på komfortabel avstand.

Felix Horn Myhre satte ballen i stolpen etter 81, men ble taklet i skuddøyeblikket, og dommer Rohit Saggi pekte på straffemerket.

Matthías Vilhjálmsson tok ansvar fra elleve meter, og la på til 3-0 som også ble sluttresultatet.

Vålerenga avslutter dermed Marbella-oppholdet med seier. Laget spilte først 1-1 mot den russiske storklubben Rostov, før Kongsvinger ble slått 2-1.

Laget serieåpner i Eliteserien mot Mjøndalen 30. mars.

PS: Følg gjerne Nettavisen sport på Instagram!