*Nettavisen* Sport.

Jubel i Trondheim og Stavanger

Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)

Rosenborg rykker fra i toppen - mens Viking er borte fra jumboplassen. Spenningen lever fire kamper før slutt. Les alt om runden og se alle scoringene her.

02.10.06 00:25

Viking kjørte over Tromsø i store deler av kampen, men det ble med Peter Ijehs fulltreffer fem minutter ut i andre omgang. Nigerianeren tok ballen elegant ned, og klinket den i nettet fra sju meter. Dermed er Viking bare nest sist på tabellen, mens Tromsø overtok jumboplassen.

I Trondheim ordnet Steffen Iversen tre poeng til Rosenborg med sine to fulltreffere mot Lyn. Trønderne har fem poeng ned til Brann, som tar i mot Odd Grenland mandag kveld.

Lillestrøm er trolig ute av gullkampen etter å ha gitt bort nok en ledelse mot slutten. Etter 2-2 og ett poeng mot Stabæk er avstanden opp til Rosenborg hele åtte poeng.

ROSENBORG - LYN 2-1
LES: Ivers skjøt RBK nærmere gullet
LES: - Straffet for nybegynnerfeil
Steffen Iversen ble den store helten på Lerkendal da han nærmest på egenhånd sikret tre særdeles viktige poeng for Rosenborg i gullkampen. Først utnyttet han slurv i Lyn-forsvaret da han ga vertene ledelsen like etter sidebytte. Deretter ordnet han 2-1 tre minutter etter at Edu utlignet til 1-1 for Lyn. Rosenborg står med åtte strake seirer, og leder med fem poeng på Brann, som møter Odd i Bergen i morgen.

FREDRIKSTAD - SANDEFJORD 2-1
LES: Eggen stolt etter overkjørsel
Sjelden har et lag vunnet mer fortjent i Tippeligaen i år enn det Fredrikstad gjorde mot Sandefjord. Nettavisens sjansestatistikk viste 10-3 etter kampen. Likevel ble det «bare» 2-1-seier til Fredrikstad. - Jeg er stolt. På grunn av situasjonen da vi kom under, og det presset vi hadde på oss. Når vi da presterer som vi gjør er det lov til å være stolt, sier FFK-trener Knut Torbjørn Eggen.

LILLESTRØM - STABÆK 2-2
LES: Rösler avblåser gulljakta
LES: Toppscorer uten å bry seg
Lillestrøm er trolig ute av gullkampen etter 2-2 og bare ett poeng hjemme mot Stabæk. Daniel Nannskog ga gjestene ledelsen etter fire minutter, før Michael Mifsud og Robert Koren snudde til 2-1 til Lillestrøm etter sidebytte. Men kvarteret før slutt dukket Nannskog opp igjen, og sørget for poengdeling på Åråsen. Fire runder før slutt er Lillestrøm åtte poeng bak serieleder Rosenborg.

START - MOLDE 3-2
LES: Fra nattverd til seier
LES: - Vi beholder plassen
Stefan Bärlin ga Start ledelsen etter 12 minutter, men etter to kjappe scoringer av Matej Mavirc og Daniel Berg Hestad kunne Molde gå til pause med ledelse etter en omgang trener Arild Stavrum omtaler som årsbeste. Etter hvilen var rollene snudd om, og det var fullt fortjent da David Nielsen utlignet i det 63. minutt. Åtte minutter senere sikret Marius Johnsen tre poeng til hjemmelaget.

VIKING - TROMSØ 1-0
LES: - Burde vunnet 5-0!
LES: Nilsen: - «Rævva» dårlig!
Viking og Tromsø byttet plass nederst på tabellen etter at hjemmelaget vant 1-0 i søndagens kamp på Viking Stadion. Peter Ijeh satte inn kampens eneste mål like etter pause, etter at Allan Gaarde bommet på straffe på overtid i første omgang. Viking har ett poeng opp til Molde på kvalikplassen, mens Sandefjord på trygg grunn er to poeng foran.

VÅLERENGA - HAMKAM 0-0
LES: - Målforskjellen kan bli avgjørende
LES: - Har mye å spille for
LES: Stopperkjempene gir seg
HamKam hadde mest å spille for i bortemøtet med Vålerenga, men det var vertene som hadde et lite overtak det meste av kampen. Det ble imidlertid ikke mye å glede seg over for verken for VIF, HamKam eller de 14.000 tilskuerne på Ullevaal. Det sjansefattige oppgjøret endte målløst. Med ett poeng er HamKam fortsatt på niendeplass, to poeng over kvalikplassen. Vålerenga er nummer seks fire runder før slutt.

Du kan se alleTippeliga-kampene på FXTV(for abonnenter). Du kan også se alle høydepunktene fortløpende. Så snart ballen ligger i nettet kommer bildene av scoringene på FXTV (gratistjeneste).

Sjekk den spennende tabellen her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.