*Nettavisen* Sport.

Jubel og skuffelse i Brann

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX

Mens Håkon Opdal kunne juble over landslagsuttak mot Brasil, var stemningen hos kollega Petter Vaagan Moen atskillig labrere.

07.08.06 13:26

Les også:Her er hele troppen

- Meget kjekt å være med, sier Håkon Opdal når TV 2 Nettavisen forteller Brann-keeperen at han er blitt tatt ut i den eksklusive gruppen som skal møte Brasil på Ullevaal den 16. august.

Fornøyd med egeninnsatsen
Branns sisteskanse var også med i den forrige landslagstroppen, mot Sør-Korea, og var ikke spesielt overrasket over at han på nytt er plukket ut av landslagstrener Åge Hareide.

- Det har gått greit i det siste, og jeg regner med at jeg er plukket ut både det jeg viste på forrige samling og den siste tiden i Brann, sier landslagsmålvakten til TV 2 Nettavisen.

Men noen kamp mot Brasil regner den beste hjemmeværende keeperen – i alle fall i Åge Hareides øyne - ikke med at det blir.

- Jeg vil selvsagt gjøre det jeg kan for å bli keeper mot Brasil, men akkurat nå er Thomas Myhre et naturlig førstevalg. Jeg har fortsatt mye jeg kan lære av ham, sier 24 år gamle Opdal (24), og trekker spesielt frem den ni år eldre konkurrentens rutine.

Mens Opdal ennå ikke har debutert for det norske landslaget, går det mot Myhres 50. kamp med flagget på brystet i kampen mot Brasil.

GRATIS OPPSETT:FXT på mobil

Skuffet Vaagan Moen
En som ikke får anledning til å slåss om plass i førsteelleveren i den gjeve hjemmekampen mot Brasil, er klubbkollega Petter Vaagan Moen. Branns flankespiller satt på benken i begge de foregående landskampene – mot Paraguay og Sør Korea – men var denne gangen utelatt fra Hareides 22-mannstropp.

- Selvsagt er jeg skuffet over å bli plukket ut, men da er det fordi jeg ikke er god nok. Da er det bare å trene mer, konstaterer hedemarkingen.

- Jeg skal bli best, og da er løsningen bare å terpe, igjen og igjen.

22-åringen synes det er vanskelig å si hva som gjør at både John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen i dag regnes son bedre spillere enn deg av Åge Hareide?

- Kanskje har de en bedre venstrefot enn meg, undrer den tidligere HamKam-spilleren, som ikke vil si at det har vært noen marerittuke for ham etter at seks poeng «forsvant» for Brann, før han så ble vraket fra landslaget.

- Det er selvsagt bittert å tape, men spesielt mot Start synes jeg vi spiller bra, så jeg er på ingen måte bekymret.

Det er heller ikke keeper Håkon Opdal.

- Mot Lillestrøm var vi uheldige som tapte, og mot Start synes jeg vi var spillemessig gode. Fortsatt er det god stemning i laget, verre hadde det vært om vi hadde spilt dårlig, sier Norges fremtidige keeperhåp.

PS! Martin Andresen fra Brann var også med i landslagstroppen Åge Hareide kunngjorde mandag, men alt annet hadde også vært en bombe¿

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag