*Nettavisen* Sport.

Jubel tross 6.plass for Svindal

Foto: Jeff McIntosh / AP / NTB scanpix

- Burde nok klart en plass på pallen.

12.01.13 14:50

Aksel Lund Svindal kjørte inn til sesongens tredje 6.-plass i verdenscuprennet i storslalåm i Adelboden lørdag. Amerikanske Ted Ligety vant.

- Førsteomgangen min var bra, men det gikk ikke fullt så bra i finaleomgangen. Jeg prøvde å satse det jeg kunne, men tapte likevel litt til noen av dem som kom foran meg.

- Jeg mener at en plass på pallen kunne vært mulig i dag, men det gikk bare ikke, sa Svindal etter sjetteplassen. Han hadde den samme plasseringen i storslalåmrennet i Adelboden før jul, men da var avstanden fram til de beste mye større.

- Jeg følte vel at annenomgangen min var en bra runde, konkluderte Svindal. Nå setter han kursen mot Wengen, der det kjøres utfor, superkombinasjon og slalåm kommende helg.

Hirscher uhell
Ligety lå på annenplass etter første omgang, men kjørte seg opp etter at østerrikeren Marcel Hirscher gjorde en stor feil i henget i finaleomgangen. Det gjorde at Hirscher som kjørte raskest i den første omgangen, falt helt ned til 16.-plassen.

Dermed klarte han ikke å ta noen poeng på Svindal i den totale verdenscupen, mens han leder fortsatt, og i morgen er det slalåm i Sveits, noe som er fordel Hirscher.

Tyskerne Fritz Dopfer og Felix Neureuter sikret seg annen- og tredjeplassen i rennet lørdag, mens Manfred Moelgg fra Italia og kroaten Ivica Kostelic også klarte å snike seg foran Svindal på resultatlisten.

Det skilte 1,86 sekund mellom Ligety og Svindal på resultatlisten, mens Svindal var 62 hundredeler fra tredjeplassen.

Ikke helt fornøyd
Kjetil Jansrud endte på 15.-plass i lørdagens storslalåmrenn, mens Leif Kristian Haugen kjørte inn til 19.-plassen. Verken Jansrud eller Haugen var spesielt fornøyde med kjøringen sin.

- Jeg gjorde et par feil før både første- og annen mellomtiden i finaleomgangen, men synes jeg klarte meg bra i henget. Henget gikk bra i den første omgangen også, sa Kjetil Jansrud til NTB.

Han fortalte at utstyret fungerer bedre nå enn tidligere i sesongen, og det var det positive han dro meg seg fra lørdagens storslalåm.

- Nå har jeg utstyr som fungerer. Det er jeg fornøyd med i forhold til egen kjøring, men resultatet er ikke bra nok, slo Jansrud fast.

- Dette var ikke bra nok i noen av omgangene. Jeg ble litt for passiv og kjørte ikke rent nok. Avslutningene mine var bra i begge omgangene. Det tar jeg med meg videre. Jeg er med, men må bli mer stabil, slo Leif Kristian Haugen fast overfor NTB etter lørdagens Adelboden-innsats.

Truls Ove Karlsen kjørte ut tidlig i første omgang, mens Henrik Kristoffersen ikke klarte å kvalifisere seg for finaleomgangen i lørdagens verdenscuprenn. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag