Gå til sidens hovedinnhold

Jubeljentene fra Ullevål

Ullevål-jentene Cora Aspen, Anine Graffer, Nina Bratsberg og Karoline Konshaug hadde all grunn til å juble på Rådhusplassen lørdag. Med sølv i Oslo Street Basket Cup sjokkerte 13-åringene til og med seg selv.

Rådhusplassen: Vi hadde ikke engang trodd vi skulle gå videre fra det innledende spillet, smiler Ullevål-jentene som til daglig er elever på Marienlyst skole.
Kvartetten hadde minimalt med basketerfaring før turneringen som samler ungdomsskolelever fra hele Oslo, men maktet likevel å sette på plass motstander etter motstander. Til slutt var plutselig Cora, Anine, Nina og Karoline fremme i finalen, der sterke Apalløkka ventet.
Motstanderen fra Groruddalen viste seg raskt å være hakket for gode for Marienlyst-jentene, og vant til slutt 11-3 uten at Cora, Anine, Nina og Karoline deppet av den grunn.
Vi er fornøyde likevel. Sølv er utrolig bra, fastslår Cora.

Spiller tøft

For med så lite basketerfaring som de fire jentene hadde før turneringen, er det en sterk prestasjon bare å komme til finalen.
Ingen av oss har spilt noe særlig basket før. Kanskje vi har hatt det fem ganger i gymtimen, eller noe, sier jentene.
Alle spiller til vanlig fotball sammen for Koll, og noen av jentene driver også med håndball i tillegg.
Vi har kanskje litt tøffhet fra de idrettene, så det hjalp nok bra på i denne turneringen. Vi har i alle fall fått en del av motstanderne sure fordi de synes vi spiller så tøft, gliser Ullevål-jentene.

Nye t-skjorter

Til turneringen hadde også 13-åringene laget helt nye t-skjorter, som naturlig nok var prydet med en stor basket på forsiden.
Selv om det ble umiddelbar suksess i det som omtrent var jentenes basketdebut, er ikke noen av de fire sølvjentene sikre på at de kommer til å begynne med idretten.
Kanskje vi burde gjort det etter dette. Men egentlig er det vanskelig bare å treffe kurven, ler sølvjentene fra Ullevål.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere