RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubelskandalen

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Da skiforbundet skulle hedre tidenes skiidrettsutøvere under jubileumsfeiringen onsdag, glemte de en vesentlig utøver.

Norsk skiforbunds ærespris tildeles den utøver som har vunnet OL og VM-gull, verdenscupen sammenlagt og vært ledende i sin gren over lengre tid. Men da Plaketten ble delt ut av HM Kong Harald under jubileumsfeiringen i Oslo rådhus i går, var det to navn skiforbundet hadde glemt.

For verken Fred Børre Lundberg eller Stine Lise Hattestad Bratsberg, som begge har gjort seg fortjent til utmerkelsen, ble ropt opp under seremonien. Senere på kvelden oppdaget arrangørene at Lundberg var glemt og han ble kalt opp på podiet. Men Bratsberg var det ingen som husket. Hun var på ferie.

– Jeg synes det er trist og uprofesjonelt, sier Bratsberg til nyhetsbyrået ANB. Kulekjøreren oppholdt seg i Sveits sammen med familien.

– Det er jeg nesten glad for. Jeg ville blitt veldig lei meg over en slik forglemmelse. Når man først skal foreta utdelinger som dette, synes jeg ærlig talt man må gjøre jobben ordentlig, understreker skidronningen.

Det var i utgangspunktet bare ti stykker skiforbundet husket. Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang, Thomas Alsgaard, Frode Estil, Bente Skari, Bjarte Engen Vik, Espen Bredesen, Kjetil André Aamodt, Lasse Kjus, og Kari Traa.

– I ettertid ser jeg at vi kan ha vært litt for raske i behandling av saken og har gjort en feil, sier leder Odd Seim-Haugen i hederskomiteen til nyhetsbyrået.

Bratsberg ble verdensmester i 1993, olympisk mester på hjemmebane året etter, to ganger verdenscupvinner sammenlagt og utallige enkeltseiere.

Ifølge NTB vil hederskomiteen ta kulekjørerens Plaketten-kandidatur opp til vurdering til uken.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere