*Nettavisen* Sport.

Jublende VM-åpning

Foto: Timothy A. Clary (AFP/Scanpix)

Marianne Pettersen og Dagny Mellgren kan takke keeper Bente Nordby for seieren i åpningskampen i fotball-VM for kvinner i USA. I stedet kunne de norske jentene gå av banen med 2-0-seier over Frankrike.

20.09.03 21:31

Den norske keeperen reddet flere ganger da franske angripere var alene med henne. Spesielt i andre omgang hadde hun det veldig travelt.

- Det gikk vel greit, men jeg er ikke fornøyd selv. Langt ifra. Banens beste? Nei, jeg var langt ifra banens beste, forskte Bente Nordby seg på overfor NTB.

Det ville landslagssjef Åge Steen ikke høre på.

- Bente var utrolig å se på. Hun kan avgjøre kamper alene. Jo viktigere kamper er, desto bedre blir hun. I dag hadde hun bestemt seg for ikke å slippe inn mål, og så stengte hun bare målet, sa Åge Steen til NTB.

Norge var klart best før pause, men skapte ikke mange sjansene. Nærmest var Anita Rapp, da hun lobbet i innsiden av stolpen og ut på banen igjen.

Heading
Rett etter pause hadde hun imidlertid marginene på sin side. Brit Sandaune la inn et frispark fra venstre. Rapp kom høyest på innlegget, og plasserte ballen nede til høyre for den franske keeperen.

Etter scoringen ble Norge presset tilbake - og ingen ville protestert hvis de franske jentene hadde klart å utligne. Men Bente Nordby var i det umulige hjørnet, og nektet å slippe inn mål. Blant annet var den franske storspilleren Marinette Pichon på blank goal, men Bente reddet fantastisk.

Kontring
I stedet kontret Norge, og Dagny Mellgren løp fra det franske forsvaret. Keeper reddet det første forsøket, men fra skrå vinkel løftet Mellgren inn 2-0 i tomt mål.

Seieren gledet, men det var mye å sette fingeren på for landslagssjef Åge Steen. Det var spesielt mye slurv utover i 2. omgang.

Bør gå
Det meste tyder på at Norge med seieren lørdag kommer seg videre til kvartfinalen. Nå møter Norge Brasil onsdag, før Sør-Korea blir vår siste motstander. Koreanerne skal ikke være av samme kaliber som øvrige lag i gruppa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.