RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubler over Brenne-salg

Sist oppdatert:
Mens Fredrikstad gråter over Simen Brennes overgang til LSK, jubler man i Moss.

For tre år siden gikk Simen Brenne fra Moss til Fredrikstad. Mossekråkene hadde allerede den gang sett at de satt på en spiller av et betydelig talent, og satte som betingelsen for overgangen at de skulle ha 25 prosent av et eventuelt videresalg av Brenne.

Det var et særs fornuftig trekk.

- Her er det jubel, bekrefter klubbens daglige leder, Ole Jørgen Henæs.

Kvart million
Spillerens salgssum er antatt å ligge på minst syv millioner kroner. Tar man 25 prosent av det, og trekker fra de 1,5 millionene som Moss fikk for tre år siden, så ender man opp med 250.000 til Moss – en halv million hvis salgssummen er på åtte millioner.

Det er man godt fornød med på klubbhuset på Melløs.

- Dette er penger som kommer godt med, og som vi ikke hadde regnet med, sier en fornøyd Henæs til Nettavisen.

Da det i høst ble klart at Moss ikke ville klare verken opprykk eller kvalifiseringsplass, ble det skåret kraftig i klubbens budsjett. Rundt fem millioner ble fjernet fra budsjettet, og flere nøkkelpersoner forsvant fra Østfold-klubben.

- Vi finner god bruk for pengene, bekrefter Henæs, som likevel understreker at klubben nå har fått økonomien under kontroll.

Simen Brenne er mer nøktern til det hele.

- Egentlig har det ingen ting å si for meg at Moss får disse pengene, sier den påtroppende LSK-stjernen til Nettavisen.

- Men det er selvsagt bra for dem at de får penger for meg, legger midtbanespilleren kjapt til.

FFK-gutt
Brenne selv er oppvokst i nabobyen Fredrikstad, og understreker at det er der følelsene først og fremst ligger. Derfor har det også vært vanskelig å takle en del av beskrivelsene som har vært rettet mot ham siden han tirsdag ble klar for Lillestrøm.

- Det er ikke alle mennesker som er like oppegående, sier Brenne forsiktig, og understreker at han prøver å heve seg over de verste karakteristikkene som har kommet.

- Samtidig ser jeg noe positivt i dette – det er stort sett bare gode spillere som vekker slike reaksjoner, mener Brenne.

Forrige vinter skrev Simen Brenne under en ny kontrakt med Fredrikstad. HAn kunne ventet ut sin gamle kontrakt, sittet igjen med mer, samtidig som FFK hadde risikert ikke å få en eneste krone. Det mener Brenne det ikke er alle som husker nå.

- Jeg skrev under fordi jeg ville Fredrikstad skulle sitte igjen med noe når jeg ble klar for en ny klubb, understreker Brenne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere