Jubler over scoringsrekord

Arild Sundgot (27) er stolt over å bli sidestilt med LSK-legenden Tom Lund. Men noen statue ved Åråsen forventer han ikke.

18.10.05 00:02

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): LILLESTRØM – BODØ/GLIMT 2-0: Spillemessig likner han ikke mye, men med nettkjenningen mot Bodø/Glimt tangerte Arild Sundgot (27) LSK-legenden Tom Lunds scoringsrekord.

Med sin scoring på straffe like før pause, nådde Sundgot 64 mål for kanarifuglene - det samme antallet som klubbens store spiller fra 70- og 80-tallet. Ikke at Sundgot tror det reises en statue av ham for det.

- Det er stort å likestilles med en legende som Tom Lund. Klart jeg er stolt av det. Men jeg tror ikke akkurat at en statue av meg her er så aktuelt, sa Sundgot til TV 2 Nettavisen.

Kunne scoret to
Sundgot startet kampen under pari. Etter halvtimen fikk han gult kort for filming, så scoret han på straffen Robert Koren fikset, før Sundgot fikset straffespark nummer to like etter pause. Men selv om han der kunne overtatt scoringsrekorden på egen hånd, ville han ikke ta straffen.

- Avtalen er at hvis jeg blir felt, så tar Robert (Koren) straffen. Det er ikke snakk om å endre på det. Men jeg har en del kamper på meg på å overta rekorden på egen hånd, sa Sundgot.

Før kampen mot Glimt, hadde han slitt med måltørke. Sundgot var uten scoring i serien på nesten to måneder.

- Jeg har ikke vært helt på topp, men har også spilt en del på midtbanen. Men nå er jeg i godt slag og sikter på å nette noen flere før sesongen er over, sa han.

Sikter mot bronsen
Nå er Lillestrøm på 4. plass, á poeng med Lyn på plassen foran. Målet for resten av sesongen er klart:

- Vi har god sjanse på bronsen. Den skal vi klare. Også en plass i Royal League er viktig for oss, sa Sundgot, som scoret sitt første av 64 LSK-mål i 1998.

- Det har vært mye moro på Åråsen i år, og vi har cupfinalen å glede oss til også. Det kan bli en stor sesong, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.