Gå til sidens hovedinnhold

Jubler over «skreddersydd» Tour de France-løype

Nå drømmer verdenseneren om å sykle seg inn i historiebøkene.

Joaquim Rodriguez hadde en sesong hvor det ble mye nesten i år. Han var nærmere en Grand Tour-triumf enn han noen gang har vært, både i Giro d’Italia og Vuelta a España.

Men begge steder måtte han se seg slått, henholdsvis av Ryder Hesjedal og Alberto Contador og Alejandro Valverde.

Men det ble også mye mer enn bare nesten for den eksplosive klatreren. Ti ganger kunne han juble for seier, blant annet i klassikerne Fleche Wallonne og Lombardiet rundt.

Den jevne og gode sesongen sørget for at spanjolen gikk til topps i World Touren sammenlagt. Også på cqranking.coms anerkjente rangering samlet Katjusja-kapteinen sammen flere poeng enn noen andre.

Dermed er det ingen tvil om at Rodriguez avsluttet året som verdensener.

Skriver snart ny kontrakt
Men det har stormet rundt den lette spanjolen den siste tiden. Selv om han har en kontrakt med det russiske storlaget som strekker seg ut neste sesong, var han svært misfornøyd med at lagsjef Hans-Michael Holczer ikke ville gi han en forlengelse, med en lønnsøkning han følte han fortjente.

Les også:Blir i Katjusja mot sin vilje

Enden på visa var at Holczer fikk sparken og den tidligere Lance Armstrong-hjelperen Vjatesjelav Jekimov tok over ansvaret for laget. Nå er Rodriguez svært nære å sette navnetrekket på en ny kontrakt.

- Jeg kan si at det er så godt som i boks, det eneste som mangler er underskriften, fortalte han pressekorpset i forbindelse med et sponsoroppdrag, ifølge velonews.

Kontrakten strekker seg ut 2014, og med den ekstra langsiktigheten i boks, har Rodriguez allerede satt seg nye mål og drømmer for 2013-sesongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rodriguez og Kristoff side om side?
Etter å ha slåss om seieren i både Giro d’Italia og Vuelta a España kan det virke som at spanjolen neste år ønsker å bli med Alexander Kristoff og resten av Katjusjas Tour de France-tropp til verdens største ritt.

- Det vil bli lenge til en tour er så preget av fjell igjen, så jeg håper jeg kan bli med dit.

Skulle han velge å tilbringe sommeren i Frankrike håper han at han samtidig kan kjøre seg inn i to svært eksklusive klubber.

- Jeg vil prøve å komme på pallen i alle de tre Grand Tourene. Jeg ville heller ikke hatt noe imot å bære den gule ledertrøyen, spesielt ettersom jeg allerede har hatt den rosa (giroen) og den rød (vueltaen).

- Tour de France motiverer meg, slår spanjolen fast.

Likevel er ikke løpsprogrammet til verdenseneren spikret ennå. Det blir det ikke før han setter seg ned med lagledelsen under lagsamlingen Katjusja har i desember.

Kommentarer til denne saken