*Nettavisen* Sport.

Jublet etter norsk trekning

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Og nå drømmer Veigar Páll Gunnarsson om uttelling på tredje forsøk.

08.02.10 16:50

FORNEBU (Nettavisen): Stabæks Veigar Páll Gunnarsson var ute av det islandske landslaget, men etter strålende spill i Tippeligaen ble han hentet inn i landslagsvarmen før VM-kvalifiseringskampen borte mot Norge i 2008.

Han var millimeter unna en drømmeretur.

To innhopp, to stolper
På stillingen 2-2 kom Stabæk-spissen inn, og brukte bare et minutt på å fyre av en kanon fra 20 meter – bare for å se ballen treffe treverket og sprette ut igjen.

I hjemmeoppgjøret mot Norge fikk den nå hjemvendte Stabæk-spissen en ny mulighet i sluttminuttene. Bare minuttet etter at han kom inn fikk han en kjempesjanse da et innlegg fra høyre var på vei mot nettmaskene, men Jon Knudsen og treverket sto i veien for en nettkjenning.

Revansjesugen
Ikke rart at jubelen sto i taket da søndagens EM-trekning var klar.

- Det var en deilig gruppe, ja, og jeg scorer gjerne mot Norge nå etter å ha vært så nære to ganger, sier Gunnarsson til Nettavisen.

- Jeg har ikke startet utpsykingen av (Stabæk-kollega) Jon Knudsen ennå, men den kommer, lover 29-åringen.

- Norge kan ta andreplassen
Men det var ikke bare det faktum at Island trakk Norge i sin pulje som gjorde at man jublet i Gunnarsson-residensen. Selv mener Stabæk-eleganten at alt kan skje i Uefas gruppe H.

- Jeg synes det er en svært åpen gruppe, mener Gunnarsson.

- Portugal er nok svak favoritt, og Danmark ligger nok nærmest bak dem, men både Island og Norge kan ta også den andreplassen.

At tre av landene ligger så nært hverandre geografisk sett, mener Nannskog-makkeren bare er en fordel.

- Jeg synes det er spennende. Det er lag som kjenner hverandre godt, og som spiller ganske lik fotball, og det tror jeg er en fordel for Island. Vi burde kunne ta poeng fra alle lagene, spesielt hjemme på Island.

Ny islending på vei inn
Hjemme på Island sitter i dag Bjarni Olafur Eiriksson og avlegger sin eksamen. Den islandske landslagsspilleren var på prøvespill i Stabæk på lørdag, og det meste tyder på at venstrebacken snart kan ikle seg Stabæk-trøya på permanent basis. Det er i så fall en avgjørelse Gunnarsson støtter fullstendig.

- Han er en meget god spiller, veldig robust og tar unna mye i feltet, samtidig som han er teknisk og god både offensivt og defensivt.

At han tidligere har vært på prøvespill i Vålerenga uten å få kontrakt skremmer ikke Stabæk-spissen.

- Han er mer enn god nok for å være venstreback i Vålerenga, det vet jeg, sier Gunnarsson bestemt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag