Gå til sidens hovedinnhold

Jublet for tidenes raskeste tippeligamål

Seks mål på 38 minutter da Haugesund møtte Brann.

HAUGESUND - BRANN 3-3:

Like under 11 sekunder.

Det var det matchuret viste da Brann-spillerne kastet seg rundt halsen på Erik Mjelde, ifølge TV-kanalen MAX.

De røde fra Bergen gikk nemlig rett i angrep på Haugesund stadion fredag, og takket være et håpløst tilbakespill av Umaru Bangura, ble det nettsus.

Tilbakespillet ble snappet opp av Erik Mjelde og den tidligere Sandefjord-spilleren gjorde ingen feil, da han satte rekorden for tidens raskeste tippeligamål.

Rekorden tok Branns midtbanemann fra Tommy Øren. Den skadeplagede spissen brukte 12,3 sekunder på å finne nettet tilbake i 2006.

- Det var kjempe! Jeg fikk høre det da jeg kom inn i garderoben at jeg hadde blitt historisk. Det må ha vært en gøy kamp å se på, sier Mjelde til MAX.

- Litt kokkos
Totalt ble det scoret hele seks mål mellom de to lagene på Haugesund stadion og alle kom i løpet av første omgang.

- Det var en litt kokkos første omgang. Da vi gikk opp i 3-1, trodde jeg vi skulle klare å dra det i land, sier Haugesunds Thomas Sørum.

- Andre omgang ble et lite antiklimaks, da begge lagene hadde svidd av litt for mye av kruttet før pause, sier måljegeren.

Brann-trener Rune Skarsfjord omtalte det hele som en god dose hawaiifotball.

- Det var litt hawaiifotball i første omgang. Vi slapp de til på det de er best på, og som vi ikke klarte å løse. Vi fikk justert litt på det i pausen, og det gikk kanskje litt utover det offensive, sier han.

Tre på ni minutter
Det var imidlertid ikke bare Mjelde som fant veien til målet i løpet av førsteomgangen i Haugesund fredag kveld. Før det hadde gått ti minutter, ble det scoret tre ganger.

Vertene brukte omkring åtte minutter på svare Branns sjokkstart. Haugesund vant ballen på gjestenes banehalvdel, før Nikola Djurdjic slo en flott ball igjennom.

Måljeger Thomas Sørum hadde mer fart enn Brann-forsvaret, da han fikk kontroll på kula og satte iskaldt inn sitt andre tippeligamål for sesongen.

Og minuttet etter var samme mann på farten igjen. Denne gangen utnyttet Sørum at Håkon Opdal kom ut på halvdistanse, og sendte Haugesund opp i ledelsen.

Hjemmelaget hadde snudd kampen, men ga seg ikke med det, og etter 26 minutter scoret vertene sitt tredje for kvelden.

Seks på 38 minutter
Målet kom etter en fantastisk kontring. Jacob Sørensen vant ballen og satte fart på høyre. Innlegget langs bakken ble elegant hoppet over av Sørum, før Eirik Mæland bredsidet ballen i nettet.

Vertene, som sjelden taper på hjemmebane, hadde slått kraftig tilbake, og så ut til å han kontroll på begivenhetene igjen. Så feil kan man ta.

For Brann hadde fortsatt mer og by på. Ti minutter før pause fikk bergenserne straffe, etter at Mjelde hadde blitt holdt i feltet.

Straffesparket var nok en smule strengt idømt av dommer Svein Erik Edvartsen, men det brydde kometen Kim Ojo seg lite om, da han banket ballen i mål fra krittmerket.

Men om straffen var av det tvilsomme slaget, så var så definitivt ikke utligningsmålet det.

Diego Guastavino tok ned ballen feilvendt inne i feltet, dro seg forbi et par mann, og satte ballen ned i hjørnet til side for Per Morten Kristiansen. En klassescoring.

Fra målfest til tørke
Etter den forrykende førsteomgangen, roet det seg naturlig nok flere hakk etter pause.

Lagene skapte fortsatt brukbare muligheter, og nerven var så absolutt til stede, men der målene rant inn i første omgang, ble det mer tørke de siste 45 minuttene.

Målscorer Mjelde fikk en brukbar mulighet etter 64 minutter, da han testet skuddfoten fra distanse. Det kunne virke som Per Morten Kristiansen ikke hadde helt kontroll på skuddet som gikk utenfor.

I det 80. minutt var også vertene svært nære. Daniel Bamberg slo inn fra venstre, og tomålsscorer Thomas Sørum var bare centimetere fra å notere seg for hat trick.

Flere mål ble det aldri, selv om Diego Guastavino var nær ved å avgjøre det hele på overtid, og dermed delte Haugesund og Brann poengene.

Vertene står nå med fire poeng, mens bergenserne har sju etter fire kamper.

HTML EMBED
Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken