Gå til sidens hovedinnhold

Jublet forgjeves mot VIF

- Hvis det var offside, så er jeg president i USA, sier en oppgitt Tom Nordlie etter at Arild Sundgot ble nektet matchvinnertittelen mot Vålerenga.

LILLESTRØM KUNSTGRESSBANE (Nettavisen): LSK-VIF 1-1: Vålerenga fikk 0-3 i sekken av Lillestrøm på La Manga. Torsdag fikk de en liten opptur da de holdt romerikingene til 1-1 på bortebane.

Sebastian Mila ga Vålerenga ledelsen midtveis i 2. omgang på et straffespark, etter at Heinz Müller la Thomas Holm i bakken. Magnus Myklebust utliknet for Tom Nordlies menn fem minutter før slutt.

Gjennomkjøring
Like etter trodde Arild Sundgot at han hadde gitt LSK seieren, men mens LSK-spillerne feiret målet, bestemte dommeren seg for å annullere for offside.

- Hvis det var offside, så er jeg president i USA, sa en hodrystende Tom Nordlie etter kampen, og mente at det var flere VIF-spillere mellom Sundgot og VIF-målet i det headingen kom.

Men ellers var Lillestrøm-treneren tilfreds med kampen.

- Jeg er veldig fornøyd med gjennomkjøringen, og synes vi har løftet oss betraktelig siden avreisen til La Manga, sier Nordlie til Nettavisen.

- Spesielt synes jeg det defensive fungerer bra, og vi er veldig flinke til å hindre motstanderen i å komme til innlegg, som var det LSK slapp inn mange av målene på i fjor.

Det eneste han var misfornøyd med, er effektiviteten foran motstandermålet.

- Vi trenger altfor mange sjanser for å få ballen i mål.

Selvkritisk Myhre
Trenerkollega Petter Myhre var bare måtelig fornøyd med sine elever.

- 1-1 var vel et greit og rettferdig resultat. Spillerne er vel på 80-90 prosent kapasitet nå, og mangler fortsatt den siste spruten, mener Myhre.

- Vi er gode siste del av første og første 25 i andre. Deretter blir det urytmisk, men det må jeg ta mye av skylden for, med alle byttene.

- Hvorfor gjør du det rett før seriestart da?

- Vi var enige om å spille de første 60 minuttene for å se hva vi sto for, så ønsket vi å prøve en del av de andre spillerne, sier en mellomfornøyd Myhre til Nettavisen, og legger til at han ikke synes at kampen i seg selv var spesielt god.

Klar straffe
Lillestrøm åpnet best i en ikke altfor underholdende 1. omgang, men de mange tilskuerne fikk ikke se mange sjanser. I 2. omgang tok det seg opp, og Mila spilte fri Thomas Holm til kampens første scoring. Keeperen kom borti Holm, VIF-spilleren falt rutinert, fikk en fortjent straffe som polakken dyttet sikkert i mål.

Mila viste for øvrig flere eksempler på eminent teknikk, men i likhet med resten av Vålerenga-laget falt prestasjonen til det høyst ordinære da Lillestrøm presset på utover andreomgangen. Hjemmelaget tok kraftig over etter VIF-scoringen, og banens dominant, midtstopper Eirik Bertheussen, skjøt i tverrliggeren kvarteret før slutt.

Etter 84 minutter fikk så hjemmelaget endelig uttelling. Etter et nytt tverrliggerskudd fikk Magnus Myklebust pirket ballen i mål.

Lagene (fra klubbenes hjemmesider):

LSK:
Heinz Müller - Espen Søgård, Eirik Bertheussen, Dan Anton Johansen, Martin Husár (Pål Strand inn fra 66) - Bjørn Helge Riise, Kasey Wehrman, Khaled Mouelhi - Karim Essediri (Johan Petter Winsnes fra 66), Arild Sundgot, Magnus Myklebust (Tore Andreas Gundersen fra 87)

VIF:
Øyvind Bolthof - Freddy dos Santos, Ronny Johnsen (André Muri fra 45), Kjetil Wæhler (Jørgen Horn fra 67), Allan Jepsen (Arnar Førsund fra 70) - Morten Berre, Steinar Strømnes (Jørgen Jalland fra 62), Thomas Holm, Sebastian Mila - Rune Lange, Jan Derek Sørensen (Glenn Roberts fra 62)

Reklame

Kun 3 timer igjen: Her får du oversikt over alle salgene