Gå til sidens hovedinnhold

«Judasmål» uten nytte

Louis Saha ble møtt med en hagl av ukvemsord da han returnere til sin gamle hjemmebane. Selvfølgelig svarte han med nettkjenning – uten at det hjalp stort

FULHAM - MANCHESTER UNITED 1-1: Fulham-supporterne hadde mobilisert stort foran møtet med sin gamle superspiss Louis Saha, som forlot London til fordel for Manchester under overgangsvinduet i januar.

”Saha, du er en skam” og ”Judas” var de mest synlige bannerne, mens mishagsytringene satt løst hver gang Saha var i nærheten av ballen. Det ble definitivt ingen hyggestund for Louis Saha på Loftus Road, men i stedet for å ta igjen med samme mynt, valgte Uniteds nye måless å la bena stå for pratinga.

Kampen var bare åtte sekunder(!) gammel da Uniteds nummer ni løp det remmer og tøy kunne holde, lurte seg forbi Fulhams midtstopper par, bare for å se avslutningen gå millimeter til side for stolpen.

For en retur det ville ha vært!

Sahas fulltreffer
Men Saha (25) ga seg ikke med det. Et kvarter senere startet vikarierende keeper Roy Carroll et kjapt angrep med et langt utkast til Christiano Ronaldo. Portugiseren sendte en strålende ball videre til Saha, som nok en gang løp fra Fulhamforsvaret, avfyrte knallhardt fra sekstenmeteren, og Edwin van der Sar kunne bare lure på hva som passerte ham.

Men Fulham hadde ikke tenkt å legge seg flate for et tydelig b-preget United, som valgte å la Roy Carroll starte i mål, Ronaldo på flanken fremfor Giggs og Forlan på topp i stedet for van Nistelrooy. Fergurson hadde tydelig bestemt seg for å markere at han ikke var fornøyd med innsatsen i Porto tidligere i uka, men likevel måtte han se at Fulham spilte seg inn i kampen.

Reduseringen kom etter en god times spill, da Boa Morte lurte Wes Brown og fikk satt inn utligningsmålet fra kort hold, uten at Roy Carroll på noen måte kan sies å ha vært sjanseløs.

United skjønte at noe måtte gjøres, og Saha var nok en gang mannen de måtte stole på. Diego Forlan slo en utsøkt pasning fra egen banehalvdel, Saha løp nok en gang fra sine gamle kolleger, og var sikker på at han hadde skaffet bortelaget et straffespark da han ble revet ned av van der Sar. Alle så det, bortsett fra dommer Wiley, som til syvende og sist nå er den som bestemmer.

Dommer-slakt
Til tross for innhoppene til van Nistelrooy og Giggs da det gjensto 20 minutter, ebbet kampen ut med 1-1, og United må etter all sannsynlighet se langt etter ligatittelen i år. I stedet må det gamle mesterlaget fokusere på andreplassen, som for tiden innehas av Chelsea, som gikk forbi United på målforskjell. Og manager Sir Alex Fergurson innrømmet at det blir vanskelig nå.

- Det er en skikkelig oppoverbakke, ja, men vi må fokusere på å vinnekampene fremover, var United-managerens geniale oppskrift på hvordan Arsenal skal innhentes.

At laget hans skulle hatt alle tre poengene var United-sjefen ikke i tvil om, og kom med en skikkelig bredside mot dommerstanden på pressekonferansen.

- Det er på tide at dommerne gjør seg fortjent til pengene sine. Hvis de ikke gjør jobben sin, så burde de ikke være der ute.

HTML EMBED
Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer