*Nettavisen* Sport.

Judogull til Nord-Korea og Georgia

Overraskelsenes dag på judomatta.

29.07.12 21:45

Det var overraskelsenes dag på judomatten i London søndag. An Kum-ae fra Nord-Korea vant kvinnenes 52-kilosklasse og Lasha Shavdatuashvili fra Georgia mennenes 66-kilosklasse.

32-årige An er bare rangert som nummer 26 i verden, men hun er en kvinne for de store anledninger. For fire år siden ble det OL-sølv i Beijing, denne gang steg hun helt til øverste trinn på seierspallen ved å beseire cubanske Yanet Bermoy i finalen. Avgjørelsen kom på yuko i forlengningen.

Tidligere slo An ut verdensmester og OL-favoritt Misato Nakamura fra Japan på en dag da favorittene falt som fluer. De fire høyest seedede utøverne forsvant alle før kvartfinalene.

20-årige Shavdatuashvili vant mennenes finale ved å beseire den tredoble europamesteren Miklos Ungvari fra Ungarn med en ouchi-gari. Georgieren er bare nummer 32 på verdensrankingen.

Verdensmester Masashi Ebinuma måtte sensasjonelt gi tapt for Shavdatuashvili i semifinalen, men han revansjerte seg med seier i bronsekampen. Cho Jun-ho fra Sør-Korea, som tapte en kontroversiell kvartfinale mot Ebinuma, tok den andre bronsemedaljen.

Etter den poengløse kvartfinalen mellom Cho og Ebinuma ble Cho utropt til vinner av mattedommeren og hans to meddommere. Det førte til sterke reaksjoner fra publikum, og juryen grep inn og omgjorde resultatet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag