Julaftens Premier League-rykter

Foto: Paul Ellis (AFP/Scanpix)

Blir en tysk midtstopper julegaven til Liverpool-fansen?

24.12.10 12:45

Julenissen er klar for årets kraftanstrengelse. Han har som vanlig mottatt mange og lange ønskelister fra fotballtrenere verden rundt, men at han har med seg noen stjernespillere i sekken i kveld, er vel heller tvilsomt.

Men det er selvfølgelig lov å håpe, og vi tillater oss – som hver eneste dag ellers i åre – å myse på Premier League-managerens største fristelser slik det gjengis i britiske aviser.

Vi starter som så mange ganger før på Anfield. Roy Hodgson er nemlig på jakt etter en berliner, nærmere bestemt den 26 år gamle midtstopperen Robert Huth. Den tidligere Chelsea-spilleren er nå i Stoke, og ifølge Daily Mirror vil Liverpool by fem millioner pund.

Liverpool vurderer også et framstøt mot Manchester Citys midtbanespiller Michael Johnson, i hvert fall om vi skal tro nettstedet caughtoffside.com. Det er i så fall ingen etablert stjerne Roy Hodgson får til disposisjon. Johnson har slitt med skader og er langt fra en fast plass på City-laget.

Vi flytter oss til Englands nest største by, der Birmingham-manager Alex McLeish nå har bestemt seg for å satse alt på å sikre seg Tottenhams spissveteran Robbie Keane når vinduet åpner i januar. Dette ifølge The Guardian, hvilket betyr at det sannsynligvis stemmer.

Daily Record skriver at McLeish også forbereder et bud på Rangers’ stjernespiss Kenny Miller. Om det blir både Miller og Keane, eller bare en av dem, gjenstår å se.

Vi holder oss i Birmingham, men flytter oss til Villa Park. Der har Gerard Houllier kommet til den erkjennelse at Ashley Young kan bli solgt i vinter hvis en seddelstabel med riktig høyde kommer på bordet. Kilde: Daily Mirror. 25-åringen har halvannet år igjen av kontrakten, hvilket vil si at salgsverdien vil falle dramatisk for hvert overgangsvindu som lukkes.

Intet nytt om John Carew i dag, men vi tar likevel med enda et Villa-rykte. Forsvarsspilleren Curtis Davies, som er utlånt til Leicester, har nemlig bestemt seg for å reise tilbake til Aston Villa i januar. Han hadde tilbud om en permanent overgang, men var ifølge Daily Mirror ikke spesielt interessert i det.

Lorient-spilleren Kevin Gamerio har beilere både i nord og sør, men vender det døve øret til når Newcastle, Tottenham og Arsenal trygler om hans gunst. Han fristes nemlig mer av spanske Valencia, ifølge talksport.co.uk.

Det er trist å måtte si det, men vi begynner allerede å nærme oss slutten av dagens ryktespalte. Heller ikke i England er avisene på sitt tykkeste, og i hvert fall ikke breddfulle av nyheter, på julaften.

Men vi tar med at Mario Balotelli, som tror han er Guds gave til fotballen, må starte på benken for Manchester City mot Newcastle andre juledag. Manager Roberto Mancini er lei av latskap og sure miner, og forlanger arbeidsinnsats og smil.

Og Chelsea-manager Carlo Ancelotti finner trøst i at Arsenal visst nok er redde for Didier Drogba, hvilket (hvis det stemmer) åpenbart er en fordel for de blå når de to London-gigantene dundrer sammen i romjulskamp mandag.

Da gjenstår det bare å ønske våre mange trofaste ryktelesere en riktig god jul!

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.