*Nettavisen* Sport.

Julaftens Premier League-rykter

Foto: Afp

Blir denne mannen årets beste julegave?

24.12.12 14:13

Julaften har inntatt de tusen hjem, men det betyr ikke at ryktene tar juleferie. Her er overgangssnadderet vi fant mandag.

Manchester United skal være enige om en overgang for Dortmund-stjerne Robert Lewandowski. Et bud på 12 millioner pund skal være akseptert av tyskerne, men man kan jo undre seg hva Ferguson skal med alle spissene. Skotten har uansett mer peiling enn oss, så det blir sikkert en suksess.

United skal også ha Nordskjælland-stopper Jores Okore og Celtic-keeper Fraser Forster på listen over mulige januarsigneringer. Både Okore og Forster har levert imponerende forestillinger i Champions League-gruppespillet i år, og skal ha vekket United-speidernes interesse.

Chelsea skal ha Tottenham-back Benoit Assou-Ekotto øverst på ønskelisten over mulige Ashley Cole-erstattere. Cole får ikke ny kontrakt med londonklubben, og er trolig ferdig i Chelsea etter sesongen.

Som så ofte før, ryktes det at Chelsea skal by 50 millioner pund for å sikre seg Atletico Madrid-spiss Radamel Falcao når vinduet åpner i januar. Mye tyder i hvert fall på at Roman Abramovitsj vil ha mer krutt enn Fernando Torres på topp når sesongen går inn i det nye året.

Chelsea har samtidig muligheten til å hente hjem Romelu Lukaku fra West Bromwich i januar. Nå går imidlertid Lukaku ut og sier at han ønsker å fortsette låneavtalen med årets store Premier League-overraskelse.

Fulham kommer trolig til å gjøre et forsøk på å hente Aston Villa-spiss Darren Bent i januar. Bent har ikke fått mye tillit siden Paul Lambert tok over som Villa-sjef.

Andrej Arsjavin er trolig ferdig i Arsenal i januar eller til sommeren. Reading skal være blant klubbene som jakter den profilerte russeren.

Theo Walcott-ryktene fortsetter også med samme kraft. Manchester City skal være villige til å grave i lommeboka for å gi ham en lønn som lokker han vekk fra Emirates og over til Etihad. Snart skal vel City legge inn et bud på klubbnavnet til Arsenal, også.

Tottenham ryktes å være i ferd med å tilby Brad Friedel (41) ny kontrakt for å unngå å miste ham til Henning Bergs Blackburn. Han kan sikkert spille i ti år til, så her trengs det ingen forklaring, Spurs.

Til slutt kan det være verdt å nevne at Caughtoffside har listet opp de ti overgangene de anser som mest sannsynlige i januar.

Vi gjengir likeså godt hele listen her:

Daniel Sturridge til Liverpool, Danielle De Rossi til Manchester City, Demba Ba til Arsenal, Wilfried Zaha til Manchester United, Loic Remy til Newcastle, André Schurrle til Chelsea, Marouane Fellaini til Chelsea, Tom Ince til Liverpool, Christian Eriksen til Tottenham og Willian til Chelsea.

Vel, det gjenstår å se treffprosenten, men det tegner til å bli et morsomt januarvindu.

Da gjenstår det bare å ønske alle våre lesere en riktig god jul.

Og husk:

I dag er det lov å spise en ekstra porsjon av det som måtte befinne seg på bordet.

Ha en flott kveld!

LES FLERE SAKER FRA 2012:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.