Gå til sidens hovedinnhold

Julebonusen røk for Brann

Med Paul Scharners skade må Brann vente på bonuspenger.

(iBergen.no): Da Paul Scharner ble solgt fra Brann til Wigan i desember 2005, var en del av avtalen at Brann skulle få penger for antall spilte seriekamper. For hver tiende kamp Scharner starter i Premier League, inntil 50 spilte kamper, får Brann 500.000 kroner, som de deler likt med investor Hardball. Østerrikeren spilte sin siste kamp for Wigan 9. desember. Med skaden til Scharner lar pengene vente på seg. Østerrikeren står oppført med 28 kamper fra start – Brann er altså bare to kamper unna nye penger på bok.

- Ren bonus
- Salget av Scharner er gjort og dette er penger vi ikke kalkulerer med, det blir en ren bonus for oss. Vi får en sum for hver tiende kamp fra start i serien. Vi følger med og teller kamper. Vi sendte en regning da det var passert 20 kamper og det er vel ikke lenge til neste regning blir sendt, opplyser Terje Martinsen om til iBergen.no. Han er økonomiansvarlig i Brann.

Han er ikke bekymret over at pengene ikke kommer inn på konto med det første og hevder at det heller ikke har mye å si for kontantstrømmen i klubben.

Ute i to måneder
- Nå er vi bare kommet til 2. januar så det er lenge igjen. Om vi får pengen i mai eller senere i 2007 har ikke så mye å si for oss. Dette er som en bonus for oss, forteller Martinsen.

Det er ventet at Scharner vil være ute i to måneder etter en kneoperasjon forrige uke. Så langt har han vært fast inventar i startelleveren til Wigan. I perioden Scharner har vært borte har laget spilt fem seriekamper.

Så langt har Brann mottatt to utbetalinger fra Wigan og det er ventet at den tredje vil komme like etter at Scharner er klar for aksjon igjen.

Les flere nyheter på iBergen.no.