Gå til sidens hovedinnhold

Julegave reddet Norges beste

På julaften fikk Norges beste tennisspiller, Jan Frode Andersen, den perfekte julegaven.

Andersen, som ble far til lille Erik i desember, var usikker på om han kunne satse videre som ønsket også neste år. Julaften gikk alt i oppfyllelse, og satsingen er sikret.

- Det var usikkert i hvilken grad jeg kunne satse, men på julaften ble ble det klart at en privat sponsor hjelper meg. Dermed er grunnlaget på plass for å satse på tennisen de to neste årene, sier 32-åringen til TV 2 Nettavisen.

Han vil foreløpig ikke si noe om hvem sponsoren er, men med julegaven på plass satte Andersen seg på flyet til Asia og Australia andre juledag. Der skal han nå forberede seg til Australian Open.

Målsettingen for 2005-sesongen er helt annerledes enn høsten 2004. Da spilte Andersen en haug med turneringer på kort tid i håp om å ta kraftige jafs oppover rankinglista.

- Nå skal jeg satse mer på ATP-turneringer. I år spilte jeg vel fire ATP-turneringer. I 2005 skal jeg delta i minst ti, sier Andersen.

- Målet er å lykkes i én av dem - å få et gjennombrudd. Å komme til en semifinale for eksempel i Dubai eller Båstad. Å sette meg selv og norsk tennis på kartet igjen, forklarer han videre.

Fra februar av er det meningen at kona og den nyfødte sønnen skal være med Andersen på turneringene. Da kona var med i 2004 spilte Andersen sin beste tennis. Håpet er at det samme vil skje igjen.

- Etter at Erik er født, føler jeg uansett at jeg har mer retning i livet. Jeg håper det slår positivt ut, sier Andersen.

Og vil ikke gå i samme felle i 2005 - som han gjorde i 2004. Da ble det rett og slett for mye tennis.

- Jeg hadde 11 fridager i år. Neste år skal jeg hvile mer mellom slagene, sier han.

Andersen deltar i en oppvarmingsturnering før Australian Open-kvalifiseringen. Etter Australian Open starter han grussesongen med turneringer i Chile.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken