Gert Steegmans er hans navn, og i 2011-sesongen blir han igjen å finne ved Tom Boonens side, skriver Het Laatste Nieuws.

30-åringen har siden 2008-sesongen prøvd lykken hos både Team Katjusja og Team RadioShack. I det russiske laget ble han etterhvert sparket ut, ettersom han nektet å signere lagets antidopingkontrakt.

Mens året i RadioShack blant annet ble ødelagt av hissig skypumpe (!) under prologen i Paris-Nice. Det resulterte blant annet i et brukket kragebein for den uheldige belgieren.

I håp om å finne tilbake til gamle trakter, er han nå hentet inn av Patrick Lefevre. Opprinnelig var det i Lotto-laget Steegmans fikk sitt gjennombrudd som syklist. Her hadde han et giftig samarbeid med Robbie McEwen mellom 2003 og 2006.

Foruten å være en rutinert opptrekker, er mannen også mer enn habil sprinter selv. Det viste han framfor alt fram da han vant Tour de France-avslutningen nedover Champs Élysées for Quick Step i 2007.

Neste sesong vil Quick Step være kapable til å hamle opp med de fleste i massespurtene. Foruten radarparet Boonen/Steegmans, kan belgierne også spille på Francesco Chicchi og Gerald Ciolek i avslutningen.

Steegmans har den siste uka vært på treningsleir med sine nye lagkamerater i den spanske feriebyen Calpe.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!