RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julen Lopetegui blir ny Real Madrid-trener

TIL MADRID: Julen Lopetegui tar over Real Madrid.
TIL MADRID: Julen Lopetegui tar over Real Madrid. Foto: Miguel Morenatti (AP)
Sist oppdatert:
Tar over den spanske storklubben etter VM.

Den spanske landslagssjefen Julen Lopetegui (51) tar over Real Madrid etter VM. Det bekrefter den spanske storklubben i en offisiell pressemelding tirsdag ettermiddag. Den 51 år gamle treneren erstatter dermed Zinedine Zidane som trakk seg som Real Madrid-trener forrige måned.

Real Madrid bekrefter på sine hjemmesider at Lopetegui har blitt enig med den spanske storklubben om en treårskontrakt.

La Liga-ekspert positiv til Real Madrids valg

Viasats La Liga-ekspert Petter Veland mener Lopetegui bør passe godt inn i Real Madrid, og han tror klubben er fornøyd med å få på plass en spansk trener.

- Det å gå fra å være spansk landslagssjef til å bli Real Madrid-trener tror jeg de ser på som en fin og naturlig overgang, sier Veland til Nettavisen.


Han er tydelig på at Lopetegui representerer en spansk spillestil, noe han tror Real Madrid-fansen vil få se neste sesong.

- Jeg tror vi vil få se et mer spillende Real Madrid som kommer til å ligne mer på Barcelona, forteller Veland.

Veland mener det er en fordel for 51-åringen å gå fra å være spansk landslagsstrener til å ta over Real Madrid - nettopp fordi han kjenner mange av spillerne fra før.

- Det taler til hans fordel, sier Veland som tror at spesielt én Real Madrid-profil jubler litt ekstra i dag.

- Isco har vært den store favoritten til Lopetegui. Han har spilt masse for ham og Isco kommer styrket ut av dette fordi de har et enormt godt forhold, forklarer Veland.

Koblet til flere managere

Ansettelsen skjer etter et par uker med mange spekulasjoner i mediene rundt om i Europa.

Det var en overraskelse for mange da det ble klart at Zidane valgte å trekke seg etter å ha vunnet sin tredje strake Champions League-triumfen i mai. Siden har det blitt spekulert i flere navn som mulige erstatte.

Mauricio Pochettino i Tottenham er det navnet som har gått igjen i spansk presse, mens Guti, Antonio Conte og Massimilano Allegri også er navn som har blir nevnt.

Lopetegui har det derimot blitt skrevet minimalt om som et mulig alternativ og tirsdagens pressemelding kommer derfor som en overraskelse for mange.

Spanias landslagssjef

Lopetegui tok over det spanske landslaget etter Vicente del Bosque, som ledet det spanske landslaget til VM-gull i 2010 og EM-gull i 2012.

I mai undertegnet Lopetegui ny kontrakt med det spanske fotballforbundet, og skulle etter planen være landslagstrener for Spania frem til 2020. Nå blir han i stedet snart å se som Real Madrid-trener.

Lopetegui er mannen som oftest får honnør for å fostre frem den nåværende generasjonen av spanske stjerne. Navn som Isco og Thiago fikk sin landslagsstart under Lopetegui på ungdomslandslagene til Spania.

Tidligere har 51-åringen trent den portugisiske stormakten Porto i to sesonger. Han har også tidligere trent Real Madrids B-lag.

Som spiller har Lopetegui spilt i både Real Madrid og Barcelona. Han har vunnet La Liga som spiller med Madrid, i 1990, og den spanske supercupen med Barcelona fire år senere.

Les mer: Vi følger overgangsvinduet LIVE

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere