Junior banket Super-Svendsen

Foto: Primoz Lovric (Scanpix)

- Men det blir vel for drøyt å si at OL er et mål, mener Tarjei Bø (20).

01.04.09 16:48

Tarjei Bø har lenge vært en lovende skiskytter, noe én gull-, tre sølv- og to bronsemedaljer fra junior-VM sier ganske mye om.

Men de to siste sesongene har stryningen også vært forfulgt av uforklarlige sykdomsproblemer. Fra mai til september i fjor fikk han kun trent 60 timer fysisk. Etter planen skulle han ha trent fem ganger så mye.

Med det i mente, er det kanskje ikke så rart at 20-åringen akkurat nå er glad og lettet. Onsdag ble han nemlig norgesmester i seniorklassen for aller første gang.

Med gutta på tur
Han pådro seg bare ett tilleggsminutt på normalprogrammet på Lillehammer og slo Emil Hegle Svendsen med et drøyt halvminutt. Svendsen bommet fire ganger. Dag Erik Kokkin tok bronse, mens Lars Berger ble nummer fire.

- Det var kult, dette her, erkjenner Tarjei Bø overfor Nettavisen.

Han innrømmer at sesongen har gått over all forventning, ut fra de meget vanskelige forutsetningene.

- Jeg tok fire gull i junior-EM, fikk debutere i verdenscupen sist helg og har vunnet mitt første NM-gull. Litt kjipt at jeg bare ble nummer 61 på sprinten i Khanty Mansiysk, men det var uansett kult å få være med gutta på tur, og se hvordan ting fungerer, sier Bø.

På lag med Berger
Han er bosatt på Lillehammer, og håper å gjøre det godt på resten av NM-distansene på sin andre hjemmebane denne helga. Så flytter han fokus mot neste sesong og seniorlivet.

- Dette er min siste sesong på juniorlandslaget. Jeg regner ikke med å komme inn på elitelaget neste år, men mulighetene er vel gode for å få en plass på rekruttlaget, sier Bø – som der eventuelt blir lagkamerat med blant andre Lars Berger, og får Egil Gjelland og Raphaël Poirée som trenere.

- Jeg regner med det blir et veldig bra opplegg. Nå håper jeg bare jeg slipper problemene jeg har hatt de to siste sesongene. Men jeg har lært masse om kroppen min i de tunge periodene, og nå har jeg dessuten vært frisk siden oktober, poengterer Bø.

Forsinket VM-gull
- Blir OL i Vancouver et mål neste vinter?

- Det blir vel for drøyt å si at OL er et mål, når jeg bare har en 61.-plass å vise til i verdenscupen. Det er ikke alle som er i toppform nå under NM. Man må huske at det er knalltøff kamp om plassene på det norske laget. Fire nordmenn tok medalje i VM i år, og det er vel maks seks som blir tatt ut til OL.

- Men samtidig skal man aldri si aldri. Hvis jeg får trent skikkelig hele det neste året, er det mulig å ta et steg fysisk, sier 20-åringen.

Og målet – på litt mer enn ett års sikt – er å stå øverst på pallen i et internasjonalt mesterskap.

- Planen er å bli verdensmester. De problemene jeg har hatt gjør bare at det blir et par år senere enn det som opprinnelig var planen, sier en optimistisk Tarjei Bø til Nettavisen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.