Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Junior-VM utsatt

Foto: (FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Junior-VM i nordiske grener er utsatt til mars. Det betyr endringer i planene for superjunioren Therese Johaug.

Søndag kveld kom meldingen om at junior-VM i italienske Tarvisio, som skulle ha vært arrangert i perioden 29. januar til 4. februar, er utsatt til mars. Årsaken er at høye temperaturer ikke tillater produksjon av kunstsnø.

Ny plan for Johaug
Det betyr at norske langrennsjuniorer får en annen sesong enn planlagt.

For Therese Johaug kan det til og med bety en aldri så liten døråpning for deltakelse i senior-VM i Sapporo. Landslagstrener Egil Kristiansen og sportssjef Åge Skinstad sa etter 18-åringens imponerende NM-bronse i Meråker lørdag at de ville ta en ny vurdering av hennes VM-kandidatur ved en eventuell avlysning av junior-VM.

Sjansene er i hvert fall gode for at Therese Johaug mandag ettermiddag får beskjed om at hun får gå kommende helgs verdenscuprenn i Otepää, selv om Åge Skinstad ikke vil bekrefte det hundre prosent mandag morgen.

Trolig til Otepää
- Det er klart at Therese ligger veldig godt an i forhold til Otepää, men detter er en større kabal som skal gå opp. Nå har vi kommet så langt i sesongen at vi må begynne å tenke på hvilket opplegg som er best for hver enkelt fram mot VM, i forhold til høydesamlinger og hvilke renn de skal gå, forklarer Skinstad, som også røper at andre juniorer er med i vurderingen før verdenscuputtakene til Otepää og Davos (tas ut etter rennene i Otepää).

Uansett om det blir Otepää-tur eller ikke, er han usikker på om Sapporo-VM kan bli aktuelt for Therese Johaug.

- Hvis Therese får gå verdenscup og presterer der, så er det klart hun vil bli vurdert. Men junior-VM er ikke avlyst, det er bare utsatt, og det vil nok uansett være det viktigste for henne i år, fastslår Skinstad.

2009 passer bedre
Han poengterer dessuten at konkurranseprogrammet ikke er skreddersydd for Johaug i Sapporo.

- Hun ville hatt klart mest å hente i en klassisk 10-kilometer, men det står jo ikke på VM-programmet. Sånn sett er det vel liten tvil om at øvelsene i VM om to år vil passe Therese bedre, sier Skinstad til Nettavisen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!