RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Juniorjentene i håndball til VM-semifinale

Norges juniorlandslag i håndball for kvinner lå lenge under, men tok seg til VM-semifinale med 27-26 over Frankrike etter ekstraomganger.

Ragnhild Valle Dahl hadde misset med fire av fem avslutninger, men hun scoret Norges vinnermål da hun prøvde seg igjen sekunder før slutt i forlengningen.

Ane Hovland utlignet til 24-24 rett før slutt i ordinær tid, og keeper Guro Nestaker reddet deretter Frankrikes forsøk på å avgjøre i siste sekund.

– Dette var virkelig en lagseier. Vi hadde fokus på samhold før kampstart, og på at alle skulle bidra. Vi har slitt i forsvar i halvannen uke, men den arbeidsinnsatsen som ble nedlagt i kvartfinalen var helt ekstrem, sa Vigdis Holmeset i trenerteamet til handball.no.

Frankrike ledet med to mål ved pause. 12 minutter før slutt var den franske ledelsen oppe i fire mål, men Norge ga aldri opp og kjempet seg inn i kampen.

– Vi er ekstremt fornøyd med hele laget, men aller mest med at vi fikk til forsvaret, sa Holmeset.

Gode målvakter for begge lag i ekstraomgangene gjorde at kampen var svært jevn hele veien, og lagene vekslet på å lede inntil Norge var foran til sist.

Henny Ella Reistad var norsk toppscorer med sju mål, men trengte hele 17 avslutninger. Mariann Gabrielsen scoret på alle sine fire avslutninger, mens de to andre firemålsscorerne Guro Nestaker og Line Ellertsen trengte 10 skudd hver.

Norge møter Russland i semifinalen fredag. I den andre semifinalen spiller vertsnasjonen Ungarn mot Sør-Korea.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere