*Nettavisen* Sport.

«Juniorlaget» gjorde jobben

Foto: Erlend Aas/SCANPIX

13 juniorer i troppen da Frisk sikret seg tre viktige poeng.

08.01.09 22:22

FRISK ASKER - COMET 3-1:

Skademarerittet fortsetter for Frisk Asker. Laget, som i fjor vant serien, har den siste tiden fremstått som en skygge av seg selv. Sju av de siste ti kampene - før torsdagens oppgjør mot Comet - har endt med tap, og laget ligger på en åttendeplass på tabellen.

Mye av skylden for formsvikten må skader ta. Stadig flere har måttet kaste inn håndkleet, og mot bunnlaget Comet var hele ti faste spillere ute med skader. Det banet vei for den yngre garde, og Frisk stilte mer eller mindre med et «juniorlag».

- 13 juniorer
- Vi hadde 13 juniorspillere i troppen i dag. Sånn er det når man blir rammet av skader, konkluderer trener Sune Bergman overfor Nettavisen.

Men juniorene holdt stand mot haldenlaget, og halte i land en 3-1-seier etter scoringer av Fredrik Lystad Jacobsen, Joakim Flaten og Fredrik Rålm. Magnus Eriksson scoret for Comet.

- Det er en sterk prestasjon. Med tanke på at vi mangler en stor andel av de rutinerte spillerne våre, synes jeg guttene gjorde en veldig bra jobb, sier Bergman.

Bergman mener det er positivt at de yngre spillerne får prøve seg, men at det er et problem at så mange rutinerte spillere er ute av spill.

- Det er bra at de får prøve seg, men vi trenger rutinen også, og ti skadede spillere - hvorav hele seks backer - er rett og slett for mye.

- Satser på sluttspillcomeback
- Dere er så godt som ute av dansen når det gjelder topplasseringer i serien. Har dere noen mulighet til å hevde dere i sluttspillet?

- Det er helt klart et mål å hevde oss i sluttspillet. Nå må vi få tilbake så mange som mulig av spillerne til sluttspillet starter. Jeg håper at flest mulig får sjansen til å trene seg opp litt før den tid, slik at vi er best mulig forberedt.

Men Bergman ser ingen umiddelbar løsning på skademarerittet.

- De fleste av spillerne som er ute, er langtidsskadde. Det betyr at de neppe er å se på isen før tidligst i slutten av januar, og det er selvsagt bekymringsfullt.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene
Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.