*Nettavisen* Sport.

Jürgen Klopp: - Det var en kriminell handling å spille den kampen

BESKJED TIL FANSEN: Jürgen Klopp snakker til Liverpool-fansen gjennom klubbens egen hjemmeside.

RASENDE: Jürgen Klopp mener at Liverpool-Atlético Madrid aldri burde ha blitt spilt med folk på tribunen. Foto: Jon Super (AP)

Everton-manager Carlo Ancelotti avslører at Liverpool-manageren var rasende over at Liverpool-Atlético Madrid ble spilt.

28.03.20 19:47

Over 50.000 tilskuere var til stede på Anfield da Liverpool tok imot Atlético Madrid i den andre åttendelsfinalen i Champions League, 11. mars. På samme tidspunkt gikk flere av de andre Champions League-kampene for tomme tribuner på grunn av korona-krisen.

Les også: Atalanta-Valencia kan ha spredt koronaviruset i full fart: - Det var galskap å spille den kampen

Det gjorde imidlertid ikke denne, og det endte også med en nedtur for Liverpool som tapte 3-2 og 4-2 sammenlagt. Dermed var tittelforsvareren ute av turneringen, men i ettertid har Jürgen Klopp vært opptatt av andre ting.

- Kriminell handling

På tidspunktet kampen ble spilt hadde Spania allerede fått sitt første dødsfall på grunn av koronaviruset, og de hadde også innført et forbud mot folkegrupper på over 1000 personer. Derfor var Liverpools borgermester svært betenkt da kampen på Anfield ble spilt for fulle tribuner, noe som han så på som en potensiell smittebombe.

Nyhetsstudio: Slik påvirkes idretten av koronaviruset

- Vi argumenterte om dette, og vi syntes det var veldig rart å ønske Madrid-fansen velkommen på et tidspunkt de ikke engang fikk lov til å besøke sin egen arena. Det var ikke min beslutning, men regjeringens beslutning, har Joe Anderson sagt i ettertid, ifølge Aftonbladet.

Les også: - Flere Premier League må be spillere da lønnskutt etter utsette lønninger

Nå viser det seg at Jürgen Klopp også ønsket at kampen aldri skulle bli spilt med folk på tribunen.

Les også: Thomas var på tur med familien da Klopp ringte: - Den viktigste telefonsamtalen i mitt liv (+)

- Jeg var i kontakt med Klopp her om dagen, og da sa han rett ut at det var en kriminell handling å spille den kampen på grunn av de rådende omstendighetene, sier Everton-manager Carlo Ancelotti i et intervju til Corriere dello Sport, ifølge Football Italia.

Artikkelen fortsetter under stemmeangivningen:

Og Ancelotti la til klart og tydelig i samme intervju:

- Jeg er helt enig.

Hardt rammet

Både Storbritannia og Spania er hardt rammet av koronaviruset. I Storbritannia er det registrert over 1000 dødsfall i skrivende stund, mens Spania har blitt rammet enda hardere. Landet har snart 6000 døde, viser tall fra nettstedet worldometers.info.

Les også: For få uker siden avfeide sjefslegen koronaviruset. Nå har Spania passert Kina i antall dødsfall

I Storbritannia har til og med landets statsminister Boris Johnson også fått påvist koronaviruset, og er for øyeblikket isolert i sin egen leilighet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag