*Nettavisen* Sport.

Jürgen Klopps vanvittige feiring da Dortmund vant Bundesligaen

 

FEIRING: Men kanskje en feiring som gikk litt vel langt. Foto: Odd Andersen (AFP)

Liverpool-sjefen åpner opp om en fuktig kveld i 2011.

Før Jürgen Klopp ble europamester med Liverpool, gjorde han seg kjent med fremragende resultater - og fotball, med Borussia Dortmund.

I 2011 vant de Bundesligatittelen for første gang siden 2002, en tittel som gikk rett inn i historiebøkene til den tyske storklubben.

- Ikke fortalt dette til noen før

Men mannen som ledet laget til seriegull, han har problemer med å huske stort fra den dagen.

- Jeg klarer ikke å huske mye fra den dagen som gir mening. Jeg var utrolig full, noe man kan se på intervjuene jeg ga. Men jeg husker èn ting, og jeg er ikke sikker på om jeg har fortalt dette til noen før: Jeg våknet opp i en varebil i en garasje. Jeg var helt alene. Jeg husker akkurat det, men aner ikke hva som skjedde i timene før, forklarer trenerprofilen i en dokumentar om Borussia Dortmund, som produseres av Amazon.

Som tatt ut av en scene fra en semimorsom Hollywood-komedie, skal Klopp så ha krabbet ut av varebilen, og etterhvert funnet frem til et stort rom - hvor han ser silhuetten av en kjent figur. Det skulle vise seg å være direktøren i klubben.

- Det var Hans-Joachim Watzke som sto der. Jeg plystret på han slik at han skulle bli oppmerksom på meg. Vi var de eneste menneskene på en enorm parkeringsplass.

Selv bekrefter Watzke i dokumentaren den smått fantastiske historien fra Klopp, og bidrar med flere detaljer om hvordan eventyret så utspilte seg.

- Jürgen (Klopp) var stupfull. Han festet alltid hardere enn alle andre, forteller Watzke.

Levende kyllinger i bagasjerommet

De to skulle egentlig vært med resten av Borussia Dortmund-laget som skulle feire tittelen med supporterne sine, men nå handlet det om å komme seg bort fra stedet de våknet. Veiene var for det meste stengt av, og det var ikke mange biler på veien.

Etterhvert får Watzke stoppet en lastebil som kjører forbi, men sjåføren er ikke videre interessert i å plukke opp de to medtatte herremennene. 200 euro rett i lomma endret den innstillingen, men Klopp og Watzke betalte ikke for en behagelig kjøretur.

- Watzke satt foran, og jeg satt bak mens jeg masserte hodet mitt. Jeg kunne høre klukking, og jeg var sikker på at jeg drømte, men nei. Bagasjerommet var fylt opp av levende kyllinger.

Klikk på bildet for å forstørre.  

FESTDUOEN: Jürgen Klopp og Hans Joachim Watzke, her ikke på en forlatt parkeringsplass. Foto: Martin Meissner (AP)

Ikke bare var det kyllinger i lastebilen, for ifølge Watzke skal det også ha vært tre nyslaktede kalver i bilen - som ikke Klopp la merke til.

Jürgen Klopp og Borussia Dortmund vant for øvrig Bundesligaen også den påfølgende sesongen, men skal vi tro den nåværende Liverpool-sjefen, så gikk feiringene da langt roligere for seg.

Klopp var hovedtrener i Borussia Dortmund i perioden 2008-2013, og vant i denne perioden Bundesligaen to ganger, i tillegg til seier i cupen - og finaleplass i Champions League i 2013.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.