Ingenting så unormalt ut da rytterne krysset mållinjen på den fjerde etappen av Giro d’Italia.

Men fort kom meldingene om at Bradley Wiggins ikke satt i den første gruppen, men i en gruppe 17 sekunder bak vinneren Enrico Battaglin.

Det ble også raskt bekreftet fra Team Sky at deres kaptein ikke satt i den første gruppen.

- Så hvem som krasjet
Likevel mente det britiske laget at sammenlagtfavoritten burde få samme tid som vinneren, da han ifølge dem hadde blitt hindret av en velt innenfor de siste tre kilometerne.

Les alt om etappen her!

Marcus Ljungqvist, lagets svenske sportsdirektør, henvendte seg til juryen, og håpet at de skulle fjerne tidstapet til Wiggins. Men det ville ikke juryen ha noe av.

- Wiggins var allerede bak da det var tre kilometer igjen, sier lederen av UCI-juryen Hervé Brocwue, ifølge velonews.

- Etter de siste tre kilometerne hadde vi alle tidssjekker vi trengte. Vi så hvem som krasjet. Vi tok tiden ved tre kilometer og ved mål, og de som ble hindret fikk tiden de skulle.

Må følge med
Dermed tapte Wiggins 17 sekunder til sine konkurrenter i sammendraget. Det betyr at han nå ligger noen sekunder bak Vincenzo Nibali, og har samme tid som fjorårsvinner Ryder Hesjedal.

- Giroen er et av rittene det man må følge med hele tiden, sier Sky-sjef Dave Brailsford til Sky Sports.

- Du kan tjene hardt opptjente sekunder her og der, men du kan også tape tid veldig fort. Til syvende og sist handler den første uken om å være med i teten, og så vil rittet bli vunnet eller tapt på tempoene og fjellene.

Bradley Wiggins ligger på sjetteplass i sammendraget etter at fire etapper av årets Giro d’Italia er kjørt.