RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jurytabbe ødela for Ljøkelsøy

Foto: Steffen Schmidt (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
En håpløs juryeavgjørelse ødela det som etter 1. omgang så ut til å bli en kjemperenn sett med norske øyne.

Da hjemmefavoritten Adam Malysz hadde tatt ledelsen med andre omgangs lengste hopp, sto seks mann igjen på toppen - blant dem tre nordmenn. Førstemann utfor etter Malysz var Peter Zonta, men sloveneren kom for seint opp til toppen, og det oppsto en pause i rennet mens snøen lavet ned og ødela sporet.

I stedet for å følge regelboken og diske Zonta, valgte juryen å vente til han var klar. Den avgjørelsen ødela rennet for nordmennene.

- Elendig!
- Det var rett og slett en elendig jobb av juryen. Zonta skulle helt klart vært disket, men i stedet lot arrangøren ham bruke lang tid, noe som gikk direkte ut over våre hoppere, sier sint hoppsjef Jarn Erik Aalbu til TV 2 Nettavisen.

Etter første omgang lå det tre nordmenn blant de fem beste - og alle sju norske blant de 18 beste. Aller best var Roar Ljøkelsøy, som ledet foran Martin Höllwarth og Morten Solem etter første omgang.

Et stykke ut i andre omgang begynte det å snø, og farten i sporet ble gradvis lavere. Arrangøren sendte hopperne utfor i høyt tempo, for å hindre at snøen skal legge seg i sporte.

Fordel Malysz
Men etter hjemmefavoritten Adam Malysz kjempesvev, ble det en pause i rennet. Først etter et lengre opphold ble en prøvehopper sendt utfor, og farten til de seks siste var markant lavere enn for de foregående hopperne.

Både Tommy Ingebrigtsen og Morten Solem raste nedover på resultatlisten. Toer etter første omgang, tyske Martin Höllwarth, klarte imidlertid så vidt å tukte Malysz, trass langt dårligere forhold. Roar Ljøkelsøy klarte ikke å svare på tyskerens hopp, og 122 meter holdt det bare til 3. plass for nordmannen.

Burde vært stoppet
Jan Erik Aalbu mener helt bestemt rennet burde vært stoppet da snøen begynte å lave ned.

- Hadde ikke det vært for alle avlysningene tidligere i vinter, er jeg overbevist om at juryen ville stanset rennet og latt 1. omgang bli tellende. Men med 40 000 jublende polakker og Adam Malysz i ledelsen turte de vel ikke, sier en svært frustrert hoppsjef.

- Tror du det var bevisst fra juryens side å vente på Zonta, slik at de gjenstående hopperne skulle få dårligere forhold?

- Det er vanskelig å spekulere i om det var bevisst. Men juryen gjorde uansett en dårlig jobb, og det må de tåle å høre.

- Skjønner Roars reaksjon
En annen som var misfornøyd med juryen, var Roar Ljøkelsøy. Da nordmannen landet på sletta som sistemann, markerte han tydelig sin misnøye med avgjørelsen. Aalbu har full forståelse for trønderens reaksjon.

- Normalt liker jeg ikke at hopperne gjør slike gester rett foran tv-kameraene, men jeg synes det er helt greit at Roar reagerer som han gjør. Han leverte to gode hopp, og hadde vunnet med bedre forhold i dag. Det er svært synd for Roar, og jeg skjønner godt at han er irritert.

Tommy Ingebrigtsen endte til slutt på 7. plass, mens Sigurd Pettersen ble nummer 9. Morten Solem falt ned fra 3. plassen til en 13. plass, Bjørn Einar Romøren og Anders Bardøl delte 16. plass, mens Lars Bystøl ble sist av de norske med en 19. plass.

Vedernscupleder Janne Ahonen endte på 12. plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere