*Nettavisen* Sport.

Justin Gatlin: - Kontoen var hacket

Justin Gatlin påstår at Instagram-kontoen hans «justingatlin» var hacket da det ble postet flere kommentarer med seksuelt og krenkende innhold rettet mot den norske mellom-og langdistanseløperen Vegard Ølstads.

Justin Gatlin påstår at Instagram-kontoen hans «justingatlin» var hacket da det ble postet flere kommentarer med seksuelt og krenkende innhold rettet mot den norske mellom-og langdistanseløperen Vegard Ølstads. Foto: Geert Vanden Wijngaert

Supersprinteren nekter for å ha trakassert den norske løperen Vegard Ølstad.

10.10.14 22:53

Torsdag skrev Nettavisen om den tidligere dopingsynderen og friidrettsstjernen Justin Gatlin (32) som gjennom flere kommentarer på Instagram tilsynelatende har trakassert den norske mellom- og langdistanseløperen Vegard Ølstad.

«Din mor gir de beste s***jobbene også. Hun er fantastisk. Du kan kalle meg pappa, slik hun gjør» sto det skrevet under et bilde Ølstad lastet opp på Instagram for å takke sin mor for tilsendt norsk sjokolade.

Kommentaren var signert brukeren «justingatlin», som er Justin Gatlins offisielle Instagram-konto.

- Hacket
Saken har spredd seg til en rekke amerikanske medier, blant annet complex.com, thebiglead.com og 365rundown.com, men Justin Gatlin selv har ikke kommentert saken - før nå.

- Kontoen var hacket, og jeg har måttet skifte passord, sier Justin Gatlin til Nettavisen, gjennom sin manager Renaldo Nehemiah.

Utenom dette har ikke Justin Gatlin gått offentlig ut og forklart det som har skjedd eller beklaget kommentarene.

- Justin er ikke en negativ person. Han er stolt av fansen sin. Det er bare så beklagelig at enkeltpersoner i sosiale medier ønsker å såre ham, sier manageren til Nettavisen.

Nettavisen har spurt manageren om de på noen måte kan bekrefte eller bevise at kontoen var hacket, men det kan de ikke.

- Hvis du velger å ikke tro hva jeg forteller deg, så er det ikke mer jeg kan si. I løpet av hele sin karriere har ikke Justin skrevet noe negativt. Vær så snill å ikke forsøk å skape en historie eller problemer, når det ikke er noe å fortelle om.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vegard Ølstad Foto: Privat

Vegard Ølstad er ikke særlig imponert.

- Han burde komme med en offisiell beklagelse og legge seg flat - noe han neppe har gjort særlig mye av, selv etter dopingdommene sine, sier han til Nettavisen.

Det er nettopp Gatlins dopingdommer som er bakgrunnen for kommentarene fra Gatlin. Mellom 2006 og 2010 var Gatlin utestengt fra all friidrett etter å ha avlagt karrierens andre positive dopingprøve.

Det hele begynte med at Ølstad kritiserte Gatlin for dopingbruk på Twitter og Instagram. Dagen etter at Ølstad skrev følgende på Twitter:

HTML EMBED


... kom de famøse kommentarene fra «justingatlin» i retur på Ølstads Instagram-konto:

Klikk på bildet for å forstørre.

HARDT SPRÅK: Justin Gatlin sparer ikke på kruttet. (Klikk for å forstørre bildet). Foto: Skjermdump Instagram


I den andre kommentaren kaller «justingatlin» Ølstad «en idiot» som ikke har sjekket fakta. Deretter rakker han ned på nordmannens idrettsprestasjoner, for til slutt å komme med en ny henvisning til Ølstads mor.

Den første meldingen fra «justingatlin» er nå slettet, men den andre står fortsatt.

- Hva tenker du om at Gatlin ikke vil svare eller gi en beklagelse på kommentarene - sett i lys at kontoen var «hacket», Vegard Ølstad?

- Jeg tviler på at han kommer til å komme med noen beklagelse eller noe svar. Men jeg nekter å tro at det er så mange onde mennesker der ute som prøver å såre ham, men heller mange som har sett seg lei av å ha ham spre et dårlig inntrykk av friidretten til resten av verden.

På tross av dopingdommene kan Gatlin, som har vært den desidert beste sprinteren i verden i år, bli kåret til årets friidrettsutøver av det internasjonale friidrettsforbundet, IAAF.

Se nettstedet Complex' videoreportasje om sexmeldingene:

HTML EMBED
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.