*Nettavisen* Sport.

Justin Gatlin i dekning etter krenkende meldinger til norske Vegard

UPOPULÆR: Etter to dopingdommer er ikke Justin Gatlin en populær mann i det internasjonale friidrettsmiljøet. Populariteten til amerikaneren økte ikke akkurat etter at det ble sendt krenkende kommentarer til en norsk friidrettsutøver fra Gatlins Instagram-konto. Foto: John Thys

Supersprinterens Instagram- og Twitter-konto låst.

11.10.14 20:16

Den tidligere dopingdømte sprintstjernen Justin Gatlin (32) er i dekning etter at det ble kjent at ble sendt flere krenkende kommentarer fra Gatlins Instagram-konto til den norske løperen Vegard Ølstad.

Gatlin nektet fredag kveld overfor Nettavisen at det er han som har skrevet kommentarene til Ølstad på Instagram, og hevder kontoen var hacket. Nå er både den kontoen og Twitter-kontoen til sprintstjernen gjort privat. Bare personer Gatlin selv godkjenner kan følge ham. Han har også sluttet å svare på kritikk som er rettet mot ham.

- Han låser kontoene sine fordi han ikke lenger kan være fri og tilgjengelig for fansen hans. Det er mange som sier sårende ting til han på kontoene, så jeg har bedt han om å låse dem for å beskytte seg selv videre, sier Gatlins manager Renaldo Nehemiah til Nettavisen.

(Saken fortsetter under skjermdumpene)

Klikk på bildet for å forstørre.

Justin Gatlins Instagram konto er lukket. Foto: Skjermdump Instagram

Klikk på bildet for å forstørre.

Gatlins Twitter-konto er også lukket. Foto: Skjermdump Twitter


Gatlin har siden kommentarene ble kjent ikke respondert på noe kritikk på sosiale medier. Og det er manageren selv som har rådet Gatlin om å holde seg unna.

- Som manager, beskytter jeg han mot negative personer. Derfor har jeg rådet han til å ikke respondere på noe som blir skrevet om ham.

- Justin har ikke bedt om dette
En rekke medier har de siste dagene omtalt de krenkende kommentarene med seksuelt innhold som ble sendt fra Gatlins Instagram-konto. I etterkant har Gatlin virkelig fått gjennomgå på sosiale medier.

- I sosiale medier kan mange onde mennesker gjøre skade på deg, uten at du selv sier ett ord. Og det er trist. Justin har ikke bedt om dette, sier Nehemiah.

Gatlin har gjennom flere år vært en upopulær mann i det internasjonale friidrettsmiljøet, og flere store stevnearrangører nekter sprinteren å delta, etter at han var utestengt fra all friidett mellom 2006 og 2010 for å ha avlagt karrierens andre positive dopingprøve.

Til tross for dette har han løpt seg tilbake i toppen, og i år har amerikaneren vært verdens desidert beste sprinter, og er nominert til «Årets friidrettsutøver» av det internasjonale friidrettsforbundet IAAF.

- Han prøver bare å være sitt beste gitt hans muligheter. Tydligvis er ikke det bra nok for de fleste. Gjennom hele perioden han var utestengt, sa han aldri et negativt ord til noen. Og han kommer i alle fall ikke til starte nå, avslutter manager Nehemiah.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.