JUVENTUS - SEVILLA 1-1:

Juventus' variable form fortsetter, men klarte å redde uavgjort med nød og neppe etter overtidsscoring. Federico Gatti sikret uavgjort i det aller siste spilleminuttet. Da eksploderte Allianz Arena i Torino.

– Snakk om vilje. Snakk om å stå distansen. Snakk om å slå tilbake. Snakk om å lage et enda bedre utgangspunkt! kommenterte en imponert Viaplay-kommentator Roar Stokke.

Juventus-keeper Wojciech Szczesny mener det var fortjent at de til slutt fikk utligningen. Likevel er han ikke fornøyd med deres start på kampen.

– Jeg synes vi var svake i første omgang. Vi gjorde taktiske endringer, og de som kom på banen gjorde store endringer for oss. Med fem bytter gjør det stor forskjell når innbytterne spiller bra. Vi er positive før returoppgjøret, sier polakken i intervju vist hos Viaplay.

Keeperen er spesielt skuffet over én ting.

– Da vi tapte ballen var vi dårlig organisert. Det var vanskelig å forsvare seg, og det var skuffende, sier Szczesny.

– Overgang for evigheten

Det var hjemmelaget som startet best, og Vlahovic fikk to gigantsjanser på rappen etter et drøyt kvarter spilt. Først stoppet av en mesterlig dobbeltredning fra Yassine Bounou, og deretter sendte han ballen over på nærmest åpent mål.

Mens italienerne ikke utnyttet mulighetene sine, gjorde definitivt de spanske gjestene nettopp det. Youssef En-Nesyri sendte Sevilla opp i 1-0 i Torino etter en mesterlig kontring.

– Det er en overgang for evigheten av Sevilla! utbrøt Stokke.

Like mange mål som Mbappé

En-Nesyri har hatt et strålende år så langt, og har notert seg for scoring 16 ganger i 2023. Det er samme antall scoringer som superstjerna Kylian Mbappé.

– Han er en helt annen spiller etter at han kom tilbake fra verdensmesterskapet, sa La Liga-ekspert Petter Veland i Viaplays studio.

Ting skulle bli verre for Juventus. Etter timen spilt måtte midstopperkjempen Bonucci byttes ut med det som så ut til å være en lyskeskade.

Juventus presset for scoring, men slet med å skape de store sjansene.

Men så dukket Bonucci-erstatter Federico Gatti opp. Den italienske midtstopperen stanget ballen i nettet etter en corner seks minutter på overtid. Dermed lever semifinalen i høyeste grad.

Sevilla har vunnet Europa League fire ganger, og blir av mange regnet som eksperter på turneringen. Nå blir ekspertene neppe overrasket om de skulle vinne turneringen igjen.

Det hele skal avgjøres i Sevilla torsdag 18. mai. Finalen går i Budapest 31. mai.